Новини клубу

Перший етап навчально-тренувальних зборів у Криму завершено

Перший етап навчально-тренувальних зборів у Криму завершено

14 лютого завершився перший етап підготовки свердловського "Шахтаря" до весняної частини чемпіонату України. Після двох днів відпочинку, 17 лютого футболісти повернулися до Свердловська для продовження роботи.

Головний тренер команди Геннадій Миколайович Сушко поділився своїми висновками про результати перших зборів: "Тільки менше двох календарних тижнів напруженої роботи позаду. Поставлені перед собою завдання ми виконали. У перші дні нашим гравцям було непросто влитися в нормальний режим роботи. Викликано це було важкими умовами для занять: поєднання штучного поля, сильного вітру та морозу трохи порушили можливість проведення запланованих вправ. Тим не менш, ми впоралися. На ходу підкоригували план занять. Тренування намагалися проводити в різних форматах, практикували зміну ґрунту: штучний газон, бігові доріжки, пісок".

Як ми вже повідомляли раніше, за звітний період свердловчани провели три контрольні поєдинки: чернігівською "Дісною", з дублерами харківського "Металіста" та донецького "Металурга". Результати спарингів: одна нічия, одна перемога та одна поразка.

Ось що сказав з приводу проведених поєдинків Геннадій Миколайович: "Загалом ігри ми провели нормально. Максимальних результатів від хлопців ніхто не вимагав, на перших зборах це й не потрібно. Футболісти грали по одному тайму. Звичайно, основним завданням був перегляд потенційних новачків, здатних підсилити команду, плюс ми потихеньку повинні повертатися у форму, набирати, так би мовити, оптимальні кондиції. Варто додати, що всі наші хлопці здорові та займаються в нормальному режимі".

Сьогодні ввечері "гірники" провели тренування на своєму стадіоні, ну а на четвер, 20 лютого, у свердловчан заплановано контрольну гру в Алчевську з місцевою "Сталлю".

Прес-служба ПФК "Шахтар"