Новини клубу

19 червня відбудеться ХХІV Конференція ПФЛ

19 червня відбудеться ХХІV Конференція ПФЛ

19 червня 2015 року в Будинку футболу ФФУ (пров. Лабораторний, 7а, 3-й поверх) відбудеться ХХІV Конференція ПФЛ. Під час роботи делегати обговорять підсумки Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2014/15. Крім цього, будуть розглянуті питання отримання клубами членства у ПФЛ, вихід та виключення клубів із її складу, а також затвердження складу учасників та формату проведення Чемпіонатів України з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2015/16. Наприкінці Конференції відбудеться нагородження лауреатів цього сезону. Після завершення засідання відбудеться підсумкова прес-конференція за участю президента Професіональної футбольної ліги Сергія Макарова.

Наразі у штаті професіонального футбольного клубу "Шахтар" (Свердловськ) працює сім працівників. При ПФК "Шахтар" працюють дві групи підготовки ДЮФК – U-17 (старша вікова група) та U-15 (середня вікова група), у яких займаються футболом близько 50 юнаків. Юнацькі команди ПФК "Шахтар" беруть участь у різних змаганнях Свердловська серед місцевих міських виробничих колективів як з міні-футболу, так і футболу на великих полях.

Останнім часом у засобах масової інформації стала з'являтися інформація про такі турніри, як розіграш кубка "ЛФС ЛНР" та чемпіонат "ЛФС ЛНР", у яких нібито бере участь свердловський "Шахтар", який автоматично ототожнюється ЗМІ з нашим футбольним клубом ПФК "Шахтар" (Свердловськ). Також деякі ЗМІ, які висвітлюють зазначені вище змагання, використовують емблему ФК "Шахтар" (Свердловськ) зразка 2006 року.

Офіційно заявляємо, що ПФК "Шахтар" (Свердловськ) залишається під егідою Професіональної футбольної ліги України та Федерації футболу України. У змаганнях ЛФС ЛНР бере участь команда "Партизан", що представляє шахту "Червоний Партизан" міста Свердловська.

Керівництво ПФК "Шахтар" Свердловськ, враховуючи бойові дії в Луганській області та ту непросту ситуацію, що складається безпосередньо у Свердловському районі, що у поєднанні унеможливлює вільне пересування містами, проведення тренувального процесу, прийняття команди гостей та участь у виїзних матчах , враховуючи пряму загрозу життю футболістів, тренерського штабу та керівництва клубу, що в комплексі ставить під загрозу повноцінне функціонування професійного футбольного клубу "Шахтар", письмово повідомило ФФУ та ПФЛ України, що ПФК "Шахтар" (Свердловськ) у даний час не може взяти участь у змаганнях серед команд клубів ПФЛ України в сезоні 2015/16.

Прес-служба ПФК "Шахтар"