Новини клубу

Як склалася доля футболістів ПФК "Шахтар" сезону 2013/14

Як склалася доля футболістів ПФК

7 червня виповнюється рівно рік, як не виступає у футбольних турнірах професіональний футбольний клуб "Шахтар" (Свердловськ). Останній свій матч гравці у футболках свердловського клубу провели 7 червня 2014 року в Овідіополі проти місцевої команди "Реал Фарма", здобувши над суперником у тому поєдинку перемогу з великим рахунком 3:0.

Багато футболістів "гірників" згодом продовжили кар'єру в різних професіональних командах, дехто – у аматорських, а дехто так і не зміг знайти собі нову команду. Про те, як склалась кар'єра гравців свердловського "Шахтаря" зразка 2014 року – наш матеріал.

У футбольному сезоні 2013/14 років у другій українській лізі тренерський штаб свердловського "Шахтаря" задіяв загалом 28 футболістів, четверо з яких (Дмитро Головко, Сергій Колесниченко, Валерій Мазур, Олександр Каліновський), отримавши статус вільних агентів після завершення виступів за " гірників", за даними бази гравців ФФУ так і не "засвітилися" у професіональному, або аматорському футболі.

Капітан свердловського "Шахтаря" Роман Коновалов вирішив завершити активну ігрову кар'єру. Повісивши бутси на цвях, Роман поїхав на Курильські острови, де й працює нині у сфері бізнесу.

На сьогоднішній день лише четверо гравців сезону 2013/14 продовжують свої виступи у професіональній футбольній лізі України. Успішніше кар'єра склалася у Микити Ткачова, який, провівши півроку в херсонському "Кристалі", у зимове міжсезоння був запрошений до першолігового ФК "Полтава", де регулярно виходить в основному складі. Роман Фатій, погравши за кременчуцький "Кремінь", наразі виступає за херсонський "Кристал". Ворота макіївського "НПГУ-Макіїввугілля" захищає Ігор Гришин. У першій половині сезону одноклубником Гришина був захисник Сергій Шеремет, який перейшов навесні до "Арсеналу-Київщини" (Біла Церква).

У першому колі (літо-осінь 2014 року) кольори макіївського "НПГУ-Макіїввугілля" захищав Микита Кислий, а за дніпродзержинську "Сталь" виступав Олександр Яскович. 21 березня 2015 року обидва взяли участь у товариському матчі за збірну "ЛНР" проти збірної "Абхазії". Нині Кислий та Яскович виступають у чемпіонаті "ЛНР": Микита – у складі луганського СК "Зоря", Олександр – рівеньківського "Гірника".

Сергій Івлєв свою футбольну кар'єру продовжив у ФК "Гетьман" (Жулківка), який виступає у 3-й професіональній лізі Польщі. Погравши у першості Вінницької області за команду "Шляховик" (Погребище), виїхав до Польщі у футбольний клуб "Унія" (Долице), який виступає у першості Західно-Поморського воєводства, і Олександр Сестренський. До Чехії у футбольний клуб 3-го національного дивізіону "Сокіл" (Запи) оформив трансфер Олексій Лукашов.

По-різному склалася доля решти колишніх футболістів свердловського "Шахтаря". Дмитро Ховбоша грав разом із Ясковичем за дніпродзержинську "Сталь", наразі – вільний агент. Руслан Борш, погравши за друголігові "Гірник" (Кривий Ріг) та "Енергія" (Нова Каховка), наразі захищає кольори команди "ВПК-Агро" (Магдалинівка Дніпропетровської обл.), яка виступає в аматорському чемпіонаті України.

У сезоні 2013/14 найкращим бомбардиром нашої команди був Антон Шарко з результатом 10 забитих м'ячів. На даний момент Антон, пройшовши шлях із "ВПК-Агро" (Магдалинівка) до "Колоса" (Зачепилівка Харківської обл.), грає в аматорському чемпіонаті України.

Також в аматорському чемпіонаті України грають: Ігор Пащенко – за "Інгульець" (Петрове Кіровоградської обл.); за "Авангард" (Корюківка Чернігівської обл.) – Андрій Поляниця, який до "Авангарду" виступав у першості Чернігівської області за команду "Полісся-Юність" (Добрянка).

За аматорські команди Харківської області грають Павло Тарануха ("Локомотив" Куп'янськ) та Владислав Коробкін ("Електроважмаш" Харків). У першості Херсонської області кольори хлібодарівського "Колосу" захищає Вадим Салатін. Вихованець свердловського "Шахтаря" Олександр Половков грає за команди виробничих колективів у першості міста Свердловська.

У першості Криму у складі команди "Рубін" (Ялта) продовжують свою спортивну кар'єру голкіпер Сергій Тукач та захисник Олександр Артеменко. Ще один кримчанин – Роллан Погорельцев – виступає за команду "Анапа" в чемпіонаті Краснодарського краю. Одноклубником Погорельцева цього року став Максим Хаблов, який пограв у вищій литовській лізі за ФК "Банга" (Гаргждай). Також у чемпіонаті Краснодарського краю кольори футбольної команди "Афіпс-2" (Афіпський) захищає атакуючий хавбек Олександр Янченко.

Прес-служба ПФК "Шахтар"