Новини клубу

ДЮФК "Шахтар-2" – бронзовий призер першості з міні-футболу

ДЮФК
ДЮФК "Шахтар-2" – бронзовий призер першості м. Свердловська з міні-футболу
на відкритих майданчиках серед виробничих колективів

21 квітня завершилася весняна першість міста Свердловська з міні-футболу на відкритих майданчиках серед виробничих колективів. На міні-майданчику зі штучним покриттям стадіону імені М.І.Горюшкіна вісім найкращих колективів групового етапу за "олімпійською" системою визначили переможця та призерів турніру.

Юнаки старшої групи підготовки (ДЮФК "Шахтар-2") до 1/4 фіналу зустрічалися з командою "Ш-та Центросоюз". Програючи по ходу поєдинку з рахунком 1:2, вихованці "гірників" змогли знайти сили спочатку зрівняти рахунок, а потім забити вирішальний гол. Результат – 3:2 на користь ДЮФК "Шахтар-2".

У півфіналі суперником юнаків "Шахтаря" виступила команда "Прокуратура". Знову, програючи в ході гри з рахунком 1:3, вихованцям "гірників" вдалося переламати хід матчу та забити два м'ячі. У нервовій кінцівці завзятого поєдинку успіх посміхнувся досвідченішим "юристам" – 4:3 на користь "Прокуратури".

В іншому півфіналі команда "Ш-та Червоний Партизан" взяла гору над командою "Ш-та Свердлова-2". У фіналі "Ш-та Червоний Партизан", здобувши перемогу над "Прокуратурою", стала чемпіоном першості. "Срібло" дісталося "Прокуратурі".

Драматичним видався поєдинок за третє місце. За традицією своїх ігор у фінальній стадії турніру, ДЮФК "Шахтар-2" знову програвав по ходу гри команді "Ш-та Свердлова-2" – 1:2. Але, показав бійцівські якості, вихованці "гірників", забивши два м'ячі, вийшли вперед. Здавалося, гра так і закінчиться, проте супернику вдалося врятуватися від поразки. Два тайми не виявили переможця. Завзятий матч в основний час завершився нічиєю – 3:3. Доля протистояння вирішувалася в серії пенальті, де точніше виявилися футболісти команди ДЮФК "Шахтар-2" – 5:4.

Юнаки молодшої групи підготовки (ДЮФК "Шахтар-U17") у втішному турнірі за 9-18 місця завершили свої виступи на турнірі на 11 місці підсумкової таблиці першості.

ДЮФК Шахтар-2 - бронзовий призер першості з міні-футболу

Едуард Штанченко, керівник ДЮФК ПФК "Шахтар":

– "Якщо підбивати підсумки першості, то загалом я задоволений самовіддачею своїх хлопців. Сподобалося, що, програючи, хлопці не зупинялися, виявляли характер, билися до кінця і вірили, що можуть зрівняти рахунок, вийти вперед, і робили це. Десь нам усміхнулася удача, але удача посміхається тому, хто її шукає. На жаль частки везіння нам не вистачило у півфіналі. Головні складові успіху юнаків старшої групи підготовки – ndash; це воля до перемоги, психологія та активні дії на полі. Хочу відзначити юнаків і молодшої групи підготовки. Їм було нелегко на рівних грати з дорослішими суперниками, але в таких турнірах і загартовується характер. Ігрова практика та отриманий досвід, вірю, надалі знадобляться юним футболістам "Шахтаря-U17". Продовжуватимемо працювати на тренуваннях, відпрацьовуватимемо техніку, тактику. Попереду нас чекають міські змагання на великих футбольних полях".

Прес-служба ПФК "Шахтар"