Новини клубу

Срібло першості ФОК "Шахтар" з міні-футболу

Срібло першості ФОК
"Шахтар-2" – срібний призер першості м. Свердловська з міні-футболу

29 листопада фінішувала першість ФОК "Шахтар" з міні-футболу серед виробничих колективів м. Свердловська. У першості взяло участь 15 команд, яких за жеребом було розбито на три групи. Змагання протягом двох тижнів проводилися на відкритому футбольному міні-майданчику зі штучним покриттям стадіону імені М.І.Горюшкіна.

У першості взяли участь дві юнацькі команди ПФК "Шахтар": "Шахтар-2" (старша група підготовки) та "Шахтар-U17" (молодша група підготовки). Ігри в групах по круговій системі пройшли в запеклій, безкомпромісній боротьбі та принесли такі результати. Юнаки команди "Шахтар-2" у своїй групі переграли команди "Автобаза" 5:2, "Шахтар-Ветерани" 3:1, ШСУ УШСМ 3:2, "ш-та Червоний Партизан" 9:5 та з першого місця вийшли в півфінал. Юнаки команди "Шахтар-U17" у своїй групі посіли третє місце, здобувши перемоги над командами "Зміна" 3:0, "с. Калініно" 4:1 і поступившись колективам "ш-та Центросоюз" 0:6, "ш-та Свердлова-2" 2:10.

У непростому півфінальному поєдинку "Шахтар-2" двома "сухими" м'ячами зламав опір команди "ш-та Довжанська-Капітальна" і вийшов у фінал першості. Перший тайм фінального поєдинку з командою "ш-ти Свердлова-1" пройшов у жорстких єдиноборствах. Футболісти діяли обережно, чекаючи на помилку суперника. Рахунок відкрили досвідченіші спортсмени "ш-ти Свердлова-1", реалізувавши стандарт наприкінці першого тайму. У другому таймі команди видали набагато відкритіший футбол. Суперники поперемінно володіли ініциативою. Спочатку футболістам "ш-ти Свердлова-1" вдалися дві швидкі контратаки, на які своїми двома м'ячами відповіли юнаки "Шахтаря-2". Молоді "гірники" помаранчево-чорних спробували зрівняти рахунок, але або здорово грав голкіпер суперників, або наших нападників підводила неточність та квапливість. Команда "ш-та Свердлова-1", навпаки, зіграла результативніше і тричі реалізувала створені біля воріт "Шахтаря-2" гольові моменти. Підсумок зустрічі – 6:3 на користь "ш-ти Свердлова-1". У поєдинку за третє місце успіх був на стороні команді "ш-та Центросоюз".

Едуард Штанченко, керівник ДЮФК ПФК "Шахтар":

"Незважаючи на великий рахунок у фінальному матчі, можу сказати, що загалом я задоволений діями своєї команди. Рахунок не відображає справжнього положення того, що відбувалося на полі. Особливо у другому таймі, коли ми мали цілу низку можливостей забити. Друге місце в дорослому турнірі - це почесно, але, як кажуть, апетит приходить під час їжі. Зайнявши перше місце в "групі смерті", і перегравши у півфіналі дуже сильну команду "ш-та Должанська-Капітальна", сподівалися виграти турнір, але, на жаль, ми знову другі, як і на недавньому розіграші традиційного міського Кубка "Золота осінь", який проводився на полях стандартних розмірів. Тоді у фіналі наші хлопці старшої групи підготовки мінімально поступилися команді "Автобаза" 2:3. Хочу подякувати хлопцям і "Шахтаря-2", і "Шахтаря-U17" за характер. Хотілося б відзначити їхню манеру зіграти агресивно та добиватися свого, якщо не на класі, то за рахунок високих морально-вольових якостей. У нас є матеріал для роботи та створення збалансованої команди, а це головне. Нам необхідно додати в майстерності володіння м'ячем. Я та мій помічник Денис Міщук приділяємо цьому компоненту багато часу та розраховуємо на те, що незабаром технічне оснащення наших молодих футболістів покращиться. Тому гарантом є старанність хлопців, а також їхнє високе бажання гідно представляти ПФК "Шахтар" на футбольній арені. Впевнений, що переможні результати у нашої молоді обов'язково будуть."

Прес-служба ПФК "Шахтар"