Новини клубу

Роман Коновалов: "Усі наші думки про матч з "Гірником"

Роман Коновалов:

Напередодні найважливішого для свердловчан матчу проти "Гірника" з Кривого Рогу нашій прес-службі вдалося поспілкуватися з капітаном "Шахтаря" Романом Коноваловим.

Романе, що думаєш про завтрашній поєдинок?

Завтрашній матч для нас дуже важливий. За великим рахунком, саме завтра стане відомо, чи залишаться у нас шанси зачепитися за четверту позицію. Для "Гірника" ця зустріч не менш принципова – вони мають шанс серйозно зміцнити свої позиції. У будь-якому випадку, на полі буде дуже жарко.

Як настрій? Який настрій загалом по команді?

Настрій гарний. Перемога в понеділок далася взнаки на нашому моральному стані, як кажуть, підняла бойовий дух. Після двох матчів та кількох тренувань встигли звикнути до поля, що теж, безперечно, є позитивним моментом. "Гірник" – дуже сильний колектив, тому ми продовжуємо посилено готуватись.

Думаю, не секрет, що більшість сторонніх спостерігачів вважають, що у "Гірника" все ж таки більше шансів на перемогу. Що скажеш?

Вважаю, що це неправильно. Так, ми трохи пригальмували і зменшили оберти, якоюсь мірою і через обставини, що не залежать від нас. Бойові дії на Сході України і, як наслідок, заборона проводити матчі на домашній арені, перенесення ігор не могли не позначитися на моральному та фізичному стані футболістів нашої команди. Але це не означає, що наша команда стала слабшою. У нас хороший підбір виконавців, в останніх поєдинках ми показали досить яскраву гру, і якщо покращимо реалізацію, то думаю, що все буде гаразд. Футбол непередбачуваний, тож думаю, що шанси 50/50.

У криворожан теж багато креативних футболістів. Той самий Ілляшов, який є третім у списку бомбардирів. Є якісь тактичні завдання щодо окремих гравців?

Ми переглядали записи деяких матчів за участю "Гірника", відпрацьовували на тренуваннях різні тактичні схеми. Якщо завтра зможемо виконати всі тренерські настанови, зможемо дати їм гідний бій.

Ну й насамкінець розслаблююче питання: чим займаєтеся у вільний час?

Зараз усі наші думки тільки про завтрашній день і про матч з "Гірником". Решта на даний момент не важлива.

Нагадаємо, що 29 травня свердловський "Шахтар" зустрічається з "Гірником" з Кривого Рогу в рамках перенесеного 30 туру чемпіонату України у другій лізі. Матч пройде у місті Біла Церква на стадіоні "Трудові Резерви", початок о 17:00.

Прес-служба ПФК "Шахтар"