Новини клубу

Геннадій Сушко: "Зберігаються математичні шанси"

Геннадій Сушко:

Головний тренер свердловського "Шахтаря" Геннадій Миколайович Сушко дав інтерв'ю прес-службі клубу після матчу проти комсомольського "Гірника-Спорт".

Геннадію Миколайовичу, незважаючи на всі проблеми, які зараз присутні в українському футболі, команда все ж таки вирушила до Комсомольська. Підсумок, на жаль, для нас невтішний, що можете сказати про гру і чому причини такого результату?

Так, результат неприємний. По грі можу сказати наступне: хлопці в цілому перший тайм провели добре, створили безліч небезпечних моментів – ось лише реалізація підвела. У моменті з голом припустилися помилки: дали пробити, ну і, треба сказати, удар у Королькова вийшов дуже точним. У другому таймі спробували додати, змогли відігратися, але, на жаль, зламати перебіг поєдинку не вдалося: суперник, незважаючи на пропущений м'яч, продовжив грати в свій футбол. Кінцівка у нашому виконанні вийшла зім'ята, пропустили три м'ячі: два зі стандарту та контратака, загалом, припустилися зовсім необов'язкових помилок.

У чому ж причина такого фінішу?

Не вистачило фізики, в останні 20 хвилин помітно зменшили оберти. На мій погляд, це пов'язано насамперед із "рваним" календарем. З 9 квітня ми провели лише одну офіційну гру, немає нормального ігрового ритму. Але ви не подумайте, це одна з причин, але в жодному разі не виправдання. Ні гравці, ні тренерський штаб відповідальності з себе не знімають.

Геннадію Миколайовичу, поєдинок в Комсомольську не стоїть особняком, до цього так само були невдачі у виїзних матчах.

Так, проблеми є. Весною нас серйозно послабили травми. Подивіться на першу частину чемпіонату – осінню, яку ми пройшли, хоч і не без проблем, але на високому рівні, четверта позиція тому є доказом. А зараз у нас у лазареті шість гравців основного складу, особливо постраждала лінія атаки і це, звичайно, позначається на результатах.

Чи змінилися завдання? Які ваші подальші плани?

Завдання ніхто не змінював. Математичні шанси на потрапляння до першої ліги у нас зберігаються, причому все залежить лише від нас самих. Якщо виграти матчі, то цілком можна зачепитися за четверту позицію або навіть за третю, адже суперники теж можуть допустити осічки. Загалом, я скажу вам одне – здаватися ми не збираємося, битимемося до кінця.

А що з домашніми поєдинками? Свердловськ вже більше місяця не бачив великого футболу.

У Свердловську нам грати не дозволяють Федерація футболу України та Професіональна футбольна ліга. Тож домашні поєдинки проводитимемо на нейтральних полях, на яких саме поки що невідомо. Це, звичайно, трохи ускладнить нам життя – як то кажуть: "дома і стіни допомагають". Ми в першу чергу граємо для вболівальників, і, звичайно ж, гравцям їх підтримки сильно не вистачатиме, але ще раз повторюся – боротимемося до останнього.

Прес-служба ПФК "Шахтар"