Новини клубу

Підготовка свердловського "Шахтаря" до нового сезону в розпалі

Підготовка свердловського

Футболісти та тренерський штаб свердловського "Шахтаря" 26 червня вийшли з короткострокової відпустки і розпочали підготовку до нового чемпіонату. У зв'язку з тим, що "гірники" пізніше за інших завершили сезон, провівши два виснажливі матчі плей-оф проти київського "Динамо-2", і враховуючи малий ліміт часу до старту першого офіційного матчу, було прийнято рішення проводити підготовчий навчально-тренувальний збір у Свердловську та Ровеньках.

На даний момент практично повністю збережений склад, який завоював "бронзові" медалі другої ліги сезону. Команду залишили воротар Дмитро Іванов (розрив контракту за обопільною згодою), захисник Олексій Заєць (закінчення контракту), нападники Віталій Пономар (закінчення контракту) та Юрій Целих (розрив контракту за обопільною згодою). Вони продовжать кар'єру в інших командах.

2 липня футболісти пройшли поглиблений медогляд у диспансері міста Луганська, а вже наступного дня в Маріуполі провели спаринг з дублем місцевого "Іллічівця". Контролюючи м'яч на своїй половині та в центрі поля, маріупольцям вдавалося розхитувати оборонні порядки суперника. У вільні зони вривалися гравці лінії атаки приазовців, проте гості в захисті були надійні. Свердловці не відсиджувалися в обороні, але всі їхні атакуючі спроби також розбивалися надійною грою голкіпера "Іллічівця". Єдиний м'яч був забитий під кінець матчу, коли у ворота "Шахтаря" було призначено пенальті за знесення Колодинського, і Ушаков реалізував шанс, який йому надався. Підсумок 1:0 на користь "Іллічівця".

6 липня в Донецьку свердловці проведуть черговий тренувальний спаринг, де суперником виступлять дублери місцевого "Шахтаря". Гра відбудеться на стадіоні "Шахтар" та розпочнеться о 16:00. На 10 липня заплановано контрольний поєдинок із представником першої ліги – краматорським "Авангардом". Гра пройде на стадіоні "Авангард" у Ровеньках та розпочнеться о 17:00.

Паралельно з підготовкою команди до нового сезону тренерським штабом свердловців проводиться селекційна робота. На сьогоднішній день підписано контракти з чотирма новими футболістами. Якщо Сергію Тукачу і Максиму Хаблову ще доведеться завоювати серця свердловських уболівальників, то Антон Шарко і Андрій Поляниця нещодавно виступали за "Шахтар". На перегляді в команді знаходиться ще ряд новачків.

Нагадаємо, старт нового сезону у другій лізі запланований на 14 липня. Свій перший матч свердловці проведуть на виїзді проти горностаївського "Миру".

Прес-служба ПФК "Шахтар"