Новини клубу

19 червня відбулася ХХІV чергова Конференція ПФЛ

19 червня відбулася ХХІV чергова Конференція ПФЛ

19 червня у Будинку футболу в Києві відбулася чергова ХХІV Конференція ПФЛ.

Серед почесних гостей, які були запрошені на це засідання, були представники ФФУ: перший віце-президент Олександр Бандурко, виконавчий директор Володимир Генінсон, співголова Комітету професіонального футболу Віктор Дердо, а також голова ВСПФУ Ігор Гатауллін. Вони подякували всім присутнім за проведений сезон, за активну та професійну роботу в клубах і побажали в майбутньому сезоні не зупинятися на досягнутому.

Далі слово взяв президент ПФЛ Сергій Макаров, який підвів підсумки сезону і відповів на всі запитання, що виникли у присутніх під час його доповіді. Після цього було затонуто тему безпеки на стадіонах в майбутньому сезоні і керівництво Федерації футболу запевнило, що в цьому напрямку ведеться постійна і кропітка робота разом із МВС та вболівальниками.

Наступним пунктом порядку денного Конференції було отримання клубами членства в ПФЛ, а також вихід та виключення клубів з її складу. Залишають Професіональну футбольну лігу після цього сезону шість клубів: ФК "Олександрія" (як переможець першої ліги переходить у Прем’єр-лігу), "Сталь" Дніпродзержинськ (у зв’язку з об’єднанням з ФК "Металург" Донецьк), "Сталь" Алчевськ (не поновлює виступи в першій лізі), ПФК "Шахтар" Свердловськ (не поновлює виступи в другій лізі), "Шахтар-3" Донецьк (не поновлює виступи в другій лізі) та "НПГУ-Макіїввугілля" Макіївка (не поновлює виступи в лругій лізі).

Атестати клубів ПФЛ і членство в організації отримали наступні клуби: перша ліга – "Авангард" Краматорськ (поновлює виступи у цьому дивізіоні), "Іллічівець" Маріуполь (перейшов з Прем’єр-ліги); друга ліга – "Арсенал" Київ, "Барса" Суми, "Інгулець" Петрове, "Колос" Ковалівка, "Мир" Горностаївка. "Нікополь-НПГУ" Нікополь (замість "НПГУ-Макіїввугілля"). Слід додати, що клуб "Верес" Рівне отримав можливість пройти процедуру атестації в порядку виключення, а в разі позитивного результату він розпочне сезон у змаганнях серед команд клубів другої ліги.

Після цього делегатами було затверджено склад учасників та формат проведення чемпіонатів України з футболу серед команд клубів першої та другої ліг сезону 2015/16. У першому дивізіоні виступатиме 16 клубів, а у другому – 14.

Надалі було затверджено Регламент і план-календар Всеукраїнських змагань з футболу серед команд клубів ПФЛ сезону 2015/16. Базовим днем першого туру в обох лігах буде 26 липня.

У кінці чергової ХХІV Конференції адміністрація ПФЛ нагородила лауреатів сезону 2014/15.

ХХІV Конференція адміністрації ПФЛ
ХХІV Конференція адміністрації ПФЛ
Прес-служба ПФК "Шахтар"