ЧУ, 32 тур: "Шахтар" Св - "Кристал" - 4:0 (1:0)

«Шахтар» 4:0 «Кристал»
(Свердловськ) (1:0) (Херсон)

Чемпіонат України: друга ліга

32 тур, ст-н "Трудові резерви", м.Біла Церква, 100 глядачів, +24℃

Склади команд

12. Гришин 12. Касперович
13. 88'Пащенко 9. Дяченко
6. Погорельцев 14. Бічевой
14. Шеремет 21. 90' (23)Колмогорцев
3. Ховбоша 19. Лаптєв
7. 90' (2)72'Коновалов 69. 75' (5)Ленський
8. Тарануха 8. Бессалов
9. 67' (18)Кислий 18. Сітало
19. Мазур 17. Барладим
5. 56' (11)Янченко 10. 42' (33)Потапенко
15. 44', 85', 90'Ткачов 4. 77' (7)Коньков

Запасні

1. Тукач 22. Чакляров
2. 90' (7)Сестренський 5. 75' (69)Піркавець
10. Артьоменко 7. 77' (4)88'Манасян
11. 56' (5)Каліновський 23. 90' (21)Цой
16. Поляниця 33. 42' (10)Челідзе
18. 67' (9)Фатій
20. Івлєв

Головні тренери

Геннадій Сушко Сергій Шевцов

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Олександр Солов'ян (Київ)
Асистент арбітра: Сергій Наскалов (Мукачево)
Асистент арбітра: Віктор Нижник (Вінниця)
4-ий арбітр: Олексій Деревінський (Київ)
Інспектор ФФУ: Володимир Шеховцов (Донецьк)

Свердловський "Шахтар" провів передостанній поєдинок цього футбольного сезону. Буквально днями стало відомо, що за рішенням Центральної Ради ПФЛ, перенесений раніше матч 33-го туру проти донецького "Шахтаря-3, не відбудеться. А це означає, що на наших хлопців чекає лише виїзд в Овідіополь до місцевої "Реал Фарми". А сьогодні "гірники" провели перенесений матч 32-го туру проти херсонського "Кристала".

Зустріч пройшла на стадіоні "Трудові Резерви" в місті Біла Церква, де "помаранчево-чорні" провели три попередні гри. Знову далеко від рідного міста, знову без такої необхідної, як запевняють хлопці, підтримки рідних трибун… Ну що ж, геть лірику – перейдемо до самого матчу, який, до речі, видався дуже цікавим і насиченим на події.

Свердловські футболісти розпочали поєдинок без розгойдування, як то кажуть: "з місця – у кар'єр". Усього сорок секунд знадобилося їм, щоб змусити голкіпера гостей вступити у гру. Микита Кислий прострілив з флангу – подвійний рикошет від захисників і м'яч цілком міг опинитися у сітці, проте Касперович зайняв вдалу позицію. На 9-й хвилині Мазур був близьким до того, щоб відкрити рахунок. Валерій отримав розрізаючий пас від Кислого і цілився в дальній кут, але пробив трохи не точно. Гості відповіли на 15-й хвилині дальнім ударом Сітало – вище воріт. У "гірників" схожим ударом відзначився Тарануха.

До речі, гості непогано діяли з м'ячем, хоча помітної ігрової переваги у них не було, у "гірників" же була невелика кількість браку в передачах, що не давало як слід розігнати атаку. Проте свердловці виглядали наполегливішими і в кінці тайму досягли свого. Після подачі зі стандарту Микита Ткачов підправив м'яч головою, той рикошетом від голкіпера влетів у ворота. "Гол у роздягальню", безперечно, позитивно позначився на настрої наших футболістів.

Не встиг диктор оголосити про старт другого тайму, як Погорельцев дальньою передачею відправив одразу двох наших футболістів на побачення з Касперовичем. На жаль для нас, голкіпер зміг упоратися з ударом Валерія Мазура. Херсонці відразу провели непогану атаку у відповідь. Розуміючи, що перевага в один м'яч дуже не надійна, номінальні господарі продовжували шукати щастя біля чужих воріт. Спочатку Ткачов пройшов кількох захисників і пробив над поперечиною, потім Мазур взагалі завів м'яч у ворота, але через офсайд гол не було зараховано. Могли відзначитися і Фатій з Погорельцевим, проте м'яч вперто не йшов у площину, або захисники в останній момент кидалися під удар.

Гості ж ніяк не могли близько підібратися до воріт Гришина, але й їхні удари здалеку несли приховану небезпеку. Особливо в цьому досяг успіху Артем Сітало. Двічі він пробивав з-за меж штрафного майданчика "Шахтаря" і обидва рази м'яч у сантиметрах розминався з боковою стійкою воріт.

Свердловці продовжували нагнітати тиск на ворота "Кристала", з кожним разом наближаючись дедалі ближче. На 79-й хвилині скидка Мазура завершилася ударом Ткачова. Микита першим торканням зупинив м'яч, другим пробив у притирку зі штангою. Через п'ять хвилин Каліновський, який вийшов на заміну, з п'яти метрів ударом головою відправив "круглого" в небеса. У пам'яті почали виникати численні нереалізовані епізоди з попередніх ігор, почуття "дежавю" не залишало свідомість: зорепад моментів, але без голів. Ще два удари Каліновського в "молоко" з перспективних позицій, що йшли за цим, здавалося, тільки підтверджували побоювання.

Але, на щастя, наприкінці зустрічі Ткачов своїми діями розігнав всі похмурі думки. Після зрячої передачі від Павла Таранухи Микита "вивалився" віч-на-віч з голкіпером і не залишив тому жодного шансу, "поклавши" Касперовича на газон і відправивши м'яч у порожні ворота. Через хвилину Роман Фатій лівим флангом увійшов до штрафного майданчика херсонців і відразу отримав по ногах. Рефері без сумнівів (а їх і не могло бути, звук від удару чути було навіть на трибунах) вказав на точку. Ігор Пащенко розвів м'яч та голкіпера по різних кутах. Але це був ще не кінець. Вже в доданий арбітром час крапку в матчі поставив все той же Микита Ткачов, оформивши таким чином "хет-трик". Результативною передачею відзначився Дмитро Ховбоша.

Підсумок зустрічі – 4:0 на користь свердловського "Шахтаря". Херсонці непогано володіли м'ячем у першій половині зустрічі, але наприкінці поєдинку помітно підсіли, чим і скористалися "гірники". Окремо можна привітати Микиту Ткачова. Тричі розписавшись у воротах суперника, він без сумнівів заслужив звання героя матчу.