ЧУ, 35 тур: "Шахтар" Св - "Кремінь" - 0:0 (0:0)

«Шахтар» 0:0 «Кремінь»
(Свердловськ) (0:0) (Кременчук)

Чемпіонат України: друга ліга

35 тур, ст-н "Трудові резерви", м.Біла Церква, 100 глядачів, +27℃

Склади команд

12. Гришин 12. Олійник
13. Пащенко 15. 81' (10)Пасічниченко
6. 86' (14)Погорельцев 2. Логінов
3. Ховбоша 6. Буличов
4. Яскович 22. Курилєх
7. Коновалов 16. 69' (8)Стебловський
8. 91'Тарануха 7. Апришко
9. 83'Кислий 21. 60' (11)Ченбай
11. Каліновський 19. 89' (9)Степанчук
5. 73' (19)Янченко 18. 67' (14)Черній
20. 46' (15)Івлєв 20. Іванов

Запасні

1. Тукач 30. Онопко
2. Сестренський 3. Дугієнко
10. Артьоменко 8. 69' (16)Тининик
14. 86' (6)Шеремет 9. 89' (19)Осадчий
15. 46' (20)93'Ткачов 10. 81' (15)Саркісян
16. Поляниця 11. 60' (21)Гаді
19. 73' (5)Мазур 14. 67' (18)Кунєв

Головні тренери

Геннадій Сушко Сергій Свистун

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Ярослав Песоцький (Суми)
Асистент арбітра: Артем Пошелюзний (Маріуполь)
Асистент арбітра: Сергій Горбас (Ясинувата)
4-ий арбітр: Віталій Кислюк (Київ)
Інспектор ФФУ: Валерій Шевченко (Харків)

У той час як інші поєдинки 35-го туру супроводжувалися градом голів, на стадіоні "Трудові Резерви" у Білій Церкві, де свердловський "Шахтар" провів перенесений домашній матч проти ФК "Кремінь", фінальний свисток Ярослава Песоцького зафіксував результат гри суперників першого кола – нульову нічию.

Команди вийшли на фінішну пряму чемпіонату, тому ціна помилки на цій стадії дуже висока. Вантаж відповідальності за результат, мабуть, вплинув на обережний початок поєдинку. Перший удар по воротах відбувся на 5-й хвилині. Це Павло Тарануха спробував щастя, пробивши здалеку – м'яч пройшов за кілька метрів від воріт. За дві хвилини своїм дальнім ударом відзначився Микита Кислий – цього разу "тепліше", але й голкіпер гостей ситуацію контролював. На 15-й хвилині номінальні господарі спорудили перший небезпечний момент біля воріт "Кременя". Микита Кислий, опинившись у штрафному майданчику суперника, п'ятою відіграв на Каліновського, але сильний удар Олександра заблокували захисники гостей.

Після цього гра змістилася до центру поля. М'ячем більше володіли свердловці, але всі їхні атаки завершувалися десь на підступах до штрафного майданчика суперника. Надати грі гостроту намагався активний Янченко. Один із його сольних проходів цілком міг завершитися як мінімум небезпечним ударом, але в останній момент м'яч "звалився" з ноги Олександра і пішов за лицьову. Гра без моментів тривала до кінця тайму. Ближче до перерви Кислий спробував порушити тишу, але його удар з розвороту пройшов набагато вище воріт. "Кремінь" за весь перший тайм не створив жодної виразної атаки, при цьому жодного разу не пробив по воротах Ігоря Гришина.

Після перерви Геннадій Сушко зняв із гри Івлєва, випустивши на поле Ткачова, який дуже активно провів відведений йому час. Другий тайм розпочався так само, як і перший – дальнім ударом. Кислий пробив низом несильно, тому м'яч став легкою здобиччю Олійника. "Кремінь", як і в першому таймі, мляво йшов уперед. Присипані цією пасивністю свердловці мало не проспали на 55-й хвилині гостру контратаку. Єгор Іванов, отримавши розрізну передачу, вийшов на ударну позицію, але із вигідного становища запустив м'яч на трибуни. На 61-й хвилині Каліновський мало не скористався помилкою захисників, але не зміг дістатися м'яча раніше за голкіпера гостей.

Номінальні господарі продовжували володіти ініціативою, і, після виконання чергового кутового, у штрафному майданчику гостей спалахнула невелика пожежа. У метушні "гірники" кілька разів намагалися проштовхнути м'яч у сітку, але частокіл з ніг захисників "Кременя" цього зробити не дозволив. За 15-ть хвилин до кінця поєдинку свердловці створили, мабуть, найнебезпечніший момент у матчі. Микита Ткачов добиваючи не зовсім вдалий "постріл" Павла Таранухи послав м'яч упритул зі штангою. Через три хвилини Микита знову опинився на вістрі атаки на лінії воротарського майданчика, проте відразу два захисники гостей кинулися під удар, не давши нашому гравцеві відзначитися.

Свердловці продовжували нагнітати тиск на ворота гостей. Небезпечно вривався до штрафного майданчика Каліновський – знову майстерно зіграв голкіпер. Наприкінці матчу активізувалися і гості. Спочатку Іванов, як під копірку, повторив свій прорив дебюту другого тайму, але цього разу його удар заблокував Погорельцев. Потім після виконання гостями стандарту м'яч мало не застрибнув у дальній кут, зрикошетівши від свого – на місці був Гришин. Ну і наостанок Степанчук небезпечно вривався у штрафний майданчик "гірників", і лише вчасно підставлена нога Сергія Шеремета пом'якшила удар і зробила його легкою здобиччю нашого голкіпера.

Свердловці до останньої секунди йшли вперед, намагаючись забити переможний гол, але вже вкотре футбольна фортуна виявилася до "гірників" неприхильною. Підсумкові нулі на табло виглядають не зовсім логічними, але футбол і логіка несумісні, і велижезна перевага не завжди є запорукою перемоги.