ЧУ, 34 тур: "Гірник-Спорт" - "Шахтар" Св - 4:1 (1:0)

«Гірник-Спорт» 4:1 «Шахтар»
(Комсомольськ) (1:0) (Свердловськ)

Чемпіонат України: друга ліга

34 тур, ст-н "Юність", 1000 глядачів, +27℃

Склади команд

1. Ситников 1. Тукач
2. Нелін 13. Пащенко
20. 91' (15)Шульц 6. Погорельцев
10. Моісеєнко 3. Ховбоша
30. Новиков 16. Поляниця
17. 84'Чмеленко 7. 73'Коновалов
9. 57' (16)Білоусов 18. 74' (8)19'Фатій
8. 25', 77', 89'Корольков 9. 70'Кислий
21. 74' (11)Герасимець 19. 63' (11)Мазур
19. Дячук 5. Янченко
22. 66' (9)Рябцев 20. Івлєв

Запасні

12. Кліщук 12. Гришин
9. 66' (22)85'Кірієнко 8. 74' (18)Тарануха
11. 74' (21)Петриченко 10. Артьоменко
15. 91' (20)Ковтун 11. 63' (19)Каліновський
16. 57' (9)Ніколайчук 14. Шеремет
18. Горобець 15. Ткачов
28. Явтушенко 23. Колесниченко

Головні тренери

Ігор Жабченко Геннадій Сушко

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Андрій Семенов (Дніпропетровськ)
Асистент арбітра: Денис Кескюла (Дніпропетровськ)
Асистент арбітра: Денис Романов (Дніпропетровськ)
4-ий арбітр: Олександр Матяш (Полтава)
Інспектор ФФУ: Ярослав Боднар (Тернопіль)

Незважаючи на складну ситуацію в південно-східних регіонах України, через яку вже неодноразово переносилися домашні матчі національного футбольного чемпіонату, свердловський "Шахтар" 16 травня вирушив на виїзний поєдинок до Комсомольська до місцевого "Гірника-Спорт".

Весь день до гри стояла спекотна погода, а перед початком поєдинку на горизонті з'явилися грозові хмари, сонце сховалося, спека спала, і грати у футбол стало набагато комфортніше.

Господарі розпочали поєдинок двома дальніми ударами на 8-й та 19-й хвилинах – в обох випадках не точно. Свердловці перший свій момент створили на 21-й хвилині, але який! Партнери відправили Фатія на побачення з голкіпером, Роман далеко відпустив м'яч і шанс втратив. Здається, що немає жодної потреби нагадувати про необхідність свердловців перемагати, вони про це теж пам'ятали, тому йшли вперед. Через хвилину Мазур із забійної позиції запустив м'яч над поперечиною. Суперник відповів ударом із кута штрафного у ближній кут – Тукач був на місці. На 25-й хвилині атака господарів знову закінчилася дальнім ударом, цього разу м'яч досяг мети. Корольков ударом з лівого поклав "круглого" точно в ліву від Тукача "дев'ятку", без шансів для голкіпера. Свердловцы відразу могли відігратися, але знову змарнували стовідсоткову можливість відкрити рахунок своїм голам. Після подачі з кутового Погорельцев виявився один на дальній штанзі, але пробити Роллан як слід не зміг і м'яч дістався голкіперу.

Ближче до кінця тайму далеким ударом відзначився Микита Кислий – на шляху м'яча встав захисник. Ну а наприкінці першої половини зустрічі гості не реалізували ще два небезпечні моменти. У першому Янченко, увірвавшись до штрафного майданчика по флангу, сильно пробив низом повз Ситникова, але на виручку знову прийшли захисники. У другому – Дмитро Ховбоша підправляв м'яч у ворота після удару Кислого – воротар господарів парирував футбольну сферу у верхньому куті воріт. Свисток на перерву пролунав під звуки грому та перших крапель дощу.

Злива встигла укластися в 15 хвилин і до початку другого тайму дощ зійшов нанівець, проте свої корективи в тактику команд все ж вніс. Далекі удари тепер приховували ще більшу небезпеку. Другий тайм розпочався з атак господарів. До 65-ї хвилини вони тричі загрожували воротам "Шахтаря" – надійно діяв Тукач. А в середині тайму свердловці відігралися: Микита Кислий виявився першим на підборі і далеким ударом зльоту влучив у ворота "Гірника-Спорт". "Шахтар" завівся, і здавалося, повинен додати, але господарів пропущений гол анітрохи не збентежив і вони продовжували грати в тому ж темпі.

Усі подальші події в матчі виявилися для нашої команди кошмарними. Комсомольці до фінального свистка тричі відзначилися забитими м'ячами, реалізувавши всі свої можливості (такої результативності можна лише позаздрити). На 77-й хвилині Кірієнко, який вийшов на заміну, заробив фол на лінії штрафного свердловців. Корольков м'яким ударом перекинув стінку, відправивши м'яч під поперечину. На 85-й хвилині господарі зловили гостей на контратаці, яка завершилася виходом Кірієнка віч-на-віч з Тукачем. Своїм шансом найкращий бомбардир ліги скористався сповна – 3:1. Точку ж у поєдинку поставив Корольков, знову зі штрафного. Підсумок – 4:1. Отак, не реалізувавши купу моментів у першому таймі, свердловці не змогли переламати хід зустрічі у другому, за що й поплатилися.