ЧУ, 31 тур: "Карлівка" - "Шахтар" Св - 1:0 (0:0)

ФК «Карлівка» 1:0 «Шахтар»
(Карлівка) (0:0) (Свердловськ)

Чемпіонат України: друга ліга

31 тур, ст-н "Машинобудівник", 1000 глядачів, +20℃

Склади команд

1. Бурдейний 1. Тукач
8. Тарганчук 13. Пащенко
2. Ільчиш 6. Погорельцев
3. Демчук 3. 93'Ховбоша
15. 71'Мануляк 16. Поляниця
9. 63' (14)Марусич 7. Коновалов
6. 93'Пономаренко 23. 74' (20)44'Колесниченко
10. 80' (11)Петришин 9. Кислий
7. Коваленко 14. 46' (17)Каліновський
13. Масюк 5. Янченко
17. Подригуля 18. 56' (8)30'Фатій

Запасні

66. Полуляхов 12. Гришин
5. Клименко 8. 56' (18)Тарануха
11. 80' (10)91'Щекальов 10. Артьоменко
14. 63' (9)Шаповал 15. Ткачов
18. Савенков 17. 46' (14)74' (19)Лукашов
19. Шийка 19. 74' (17)Мазур
20. Гулович 20. 74' (23)Івлєв

Головні тренери

Сергій Лукаш Геннадій Сушко

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Катерина Зоря (Київ)
Асистент арбітра: Володимир Коротін (Київ)
Асистент арбітра: Тарас Чопілко (Київ)
4-ий арбітр: Олександр Матяш (Полтава)
Інспектор ФФУ: Олег Коваль (Одеса)

Нарешті закінчилася вимушена перерва в чемпіонаті для свердловського "Шахтаря". Майже місяць наші хлопці не мали ігрової практики на офіційному рівні. "Засиділися і рвуться в бій" – так сказав про свою команду Геннадій Сушко перед виїзною грою в Карлівці. Матч удався. На жаль, переможцем із нього вийшов суперник.

Поєдинок почався неспішно і поступово набирав обертів. Було видно, що суперники придивляються один до одного, але йти великими силами уперед з перших хвилин ніхто не наважувався. Лише на десяту хвилину гри свердловці спорудили щось схоже на повноцінну атаку. Розіграш кутового дійшов до логічного завершення – удару по воротах Кислого, але пробив Микита вище за поперечину. Незабаром після цього здалеку завдав удару Коновалов – цього разу м'яч пролетів ближче до мети, але все також повз.

Господарі обрали тактику контратак. Не сказати, щоб вони відсиджувалися в обороні і чекали свого часу, але їхні позиційні атаки не приносили результату, а ось на швидкості карлівці відчували себе набагато краще. Проте захисники свердловців справлялися з контрвипадами господарів без проблем. На 22-й хвилині Микита Кислий забив "чистий" м'яч, замкнувши передачу Янченка. Однак лайнсмен "побачив" становище поза грою і суддя Катерина Зоря гол скасувала. Темп поєдинку залишався незмінним, гості продовжували шукати шляхи до воріт суперника, господарі продовжували чатувати на помилку опонента. На 32-й хвилині здалеку пробив Сергій Колесниченко, і Бурдейному довелося демонструвати свою майстерність.

Під кінець першого тайму господарі активізувалися, і провели відразу три непогані контратаки: на 33-й хвилині удар нападника карловців вийшов неточним, через кілька хвилин карлівці здійснили рейд лівим флангом – наш голкіпер зупинив м'яч у ближньому куті ворот, третю атаку перервав Андрій Поляниця, зупинив тим самим небезпечний прохід дев'ятого номера карлівчан.

У другому таймі картина поєдинку кардинально не змінилася, хіба що свердловці трохи збільшили відсоток володіння м'ячем, а господарі сміливіше почали ходити вперед. На 56-й хвилині Сергій Колесниченко знайшов передачею Кислого, Микита прийняв м'яч у штрафному майданчику суперника і впав. Свисток Катерини Зорі мовчав. Господарі відповіли несильним дальнім ударом, який не завдав ніяких проблем Тукачу. Свердловці багато часу володіли м'ячем, але втілити свою перевагу у щось більше не могли. І на 70-й хвилині ледь за це не поплатилися. Півзахисник карловців Пономаренко увірвався до штрафного майданчика "гірників" і сильно пробив, перешкодою на шляху м'яча став Андрій Поляниця. На 77-й хвилині біля воріт господарів було небезпечно, але Сергію Колесниченкові не вистачило якихось сантиметрів, щоб замкнути простріл Янченка.

В останні 10 хвилин зустрічі свердловці влаштували справжній штурм воріт господарів, але удари ні Янченка, ні Колесниченка не були точними. "Шахтар" великими силами йшов уперед, за що й поплатився. На першій доданій до основного часу хвилині господарі втекли в чергову контратаку. Щекальов увірвався до штрафного майданчика "гірників", технічно обробив м'яч, і ударом з лівої відправив "круглого" у сітку воріт Тукача.

Ось так прикро на останніх хвилинах свердловці втратили такі необхідні зараз очки, не зумівши втілити величезну територіальну та ігрову перевагу в забиті м'ячі. Чим пояснити зовсім нелогічну поразку: може бути проста недооцінка молодої команди, а може втрата ігрового тонусу через великий період відсутності нормальної ігрової практики – це вже неважливо. Свердловці поставили себе в дуже непросте становище, і тепер, щоб поборотися за високі місця, "Шахтар" більше не має права на помилку.