ЧУ, 27 тур: "Сталь" - "Шахтар" Св - 1:1 (0:1)

«Сталь» 1:1 «Шахтар»
(Дніпродзержинськ) (0:1) (Свердловськ)

Чемпіонат України: друга ліга

27 тур, ст-н "Металург", 900 глядачів, +20℃

Склади команд

1. 16'Вітів 1. Тукач
2. 61' (5)Пінчук 13. Пащенко
3. 72'Адамюк 6. Погорельцев
16. Коваленко 3. 70' (17)Ховбоша
21. Платунов 4. 46'Яскович
19. 35' (7)Нурідінов 7. 58'Коновалов
6. 64'16'Каленчук 23. 6'Колесниченко
14. 32' (13)Прошенко 9. 46' (15)Кислий
17. 79' (11)53'Котляр 14. 86' (18)Каліновський
23. 70' (10)47'Дністрян 5. 82' (8)Янченко
9. Куліш 11. 64'40'17'Шарко

Запасні

18. Попович 12. Гришин
5. 61' (2)Сагайдак 8. 82' (5)Тарануха
7. 35' (19)77'Шутов 10. Артьоменко
10. 70' (23)Алієв 15. 46' (9)94'Ткачов
11. 79' (17)Єрмаченко 16. Поляниця
13. 32' (14)Пархоменко 17. 70' (3)Мазур
24. Білий 18. 86' (14)Фатій

Головні тренери

Володимир Мазяр Геннадій Сушко

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Олег Пенюшин (Одеса)
Асистент арбітра: Віталий Сукравцев (Бердянськ)
Асистент арбітра: Дмитро Запороженко (Володимирське)
4-ий арбітр: Денис Резников (Дніпродзержинськ)
Інспектор ФФУ: Олександр Цигансков (Тернопіль)

Вдруге в останніх трьох турах свердловський "Шахтар" стає учасником центрального поєдинку. Цього разу "гірники" гостювали у Дніпродзержинську. З турнірного погляду матч суперників був дуже важливим: у разі перемоги господарі могли збільшити відрив від переслідувачів, а гості суттєво скоротили б відставання та вклинилися у трійку лідерів. У першому колі "сталевари" були биті свердловцями з рахунком 4:2. Той матч проходив у Свердловську, а ось на домашній арені дніпродзержинці до цього поєдинку незмінно вигравали у "Шахтаря".

З перших хвилин зустрічі свердловці показали, що цього разу мають намір перервати неприємну для себе тенденцію в гостях у "Сталі". У дебюті матчу гості виконали кілька стандартів, які завершувалися доволі небезпечними ударами. На 14-й хвилині Микита Кислий передачею від кутового прапорця знайшов у штрафному майданчику Олександра Каліновського, проте голкіпер врятував господарів від гола, виловивши м'яч із кута воріт. За три хвилини під час чергової атаки Каленчук повалив на газон Антона Шарка. Оскільки це сталося у штрафному майданчику господарів, арбітр без роздумів вказав на "точку". Сам постраждалий холоднокровно виконав одинадцятиметровий удар – 0:1.

Швидкий гол трохи шокував господарів, чим скористалися свердловці, продовживши планомірно атакувати, і так само планомірно тринькати створювані моменти. До взяття воріт був близький Ховбоша. Після чергового кутового біля воріт господарів Дмитро підправив головою м'яч, але удару нашого захисника не вистачило якихось сантиметрів, щоб стати результативним. "Сталь" спромоглася відповісти своїм моментом лише на 26-й хвилині. Сергій Тукач, відводячи загрозу від своїх воріт, скинув м'яч на Куліша, який чатував на дальній стійці, проте нападник господарів виявився не готовим до несподіваного подарунка. Невдоволений ходом подій на полі головний тренер "сталеварів" Володимир Мазяр, який через вилучення минулого туру в Херсоні змушений був дивитися матч з трибуни, з інтервалом у кілька хвилин ще в першому таймі зробив дві заміни.

Загалом у першій половині зустрічі "гірники" виглядали більш організовано. І перший тайм можна було б сміливо занести гравцям "Шахтаря" до активу, якби не епізод у самому його кінці. У боротьбі на чужій половині поля Олександр Яскович підкатом ззаду збив Шутова, за що побачив перед собою червоне світло. На цій мінорній для свердловців ноті команди пішли на перерву.

Друга половина матчу очікувано розпочалася з атак господарів. Маючи перевагу в одного гравця, вони активно йшли уперед. І на 52-й хвилині "Сталь" досягла свого. У ході контратаки Шутов запустив у прорив Куліша, який із центру поля втік до штрафного майданчика свердловців. Залишивши не при справах Микиту Ткачова, 9-й номер "Сталі" сильно пробив з лівої ноги – Тукач удар відбив, проте на добивання кинувся Котляр, який і розстріляв ворота "гірників" – 1:1.

Здавалося, ще трохи і розгрому гостям не уникнути. Але свердловці після пропущеного м'яча не занепали духом, а навпаки зібралися та дисципліновано захищали свої ворота, при цьому не забуваючи ходити в контратаки. Так в одній із них небезпечно з кута воротарського пробивав Антон Шарко, змусивши Вітіва продемонструвати свою майстерність. На 64-й хвилині в центрі уваги знову опинився рефері. У рядовій ситуації після виконання гостями стандарту посварилися Шарко та Каленчук. Головний арбітр нагородив обох "гірчичниками", які для гравців стали повторними у матчі. Таким чином, склади суперників ще більше порідшали: у "Сталі" до 10 гравців, у "Шахтаря" – до 9-ти.

Після цих подій малюнок гри практично не змінився: "Сталь" так само продовжувала шукати щастя біля воріт гостей, "гірники" у свою чергу продовжували грамотно оборонятися. Наприкінці зустрічі моментів для взяття воріт було більше у господарів. В одному з них Ігор Пащенко вибив м'яч із самої стрічки воріт. Свердловці відповіли ударом Таранухи – Вітів у стрибку відбив м'яч за лицьову. До фінального свистка рахунок на табло не змінився.

"Сталь" зберегла лідерство, випереджаючи з п'ятьма очками "Гірник-Спорт". Свердловці залишилися на четвертій позиції, чому так само сприяв результат у Кривому Розі, де місцевий "Гірник" не зміг здолати "Шахтар-3" (1:1). Для свердловської команди чемпіонат продовжиться 26 квітня домашнім матчем проти криворіжців. Це викликано тим, що наступний тур "помаранчево-чорні" пропускають через непарну кількість команд у турнірі. Ну а потім до Свердловська не приїде миколаївська "Енергія", яка взимку знялася з турніру.

1 - 20 з 71