ЧУ, 26 тур: "Шахтар" Св - "Макіїввугілля" - 2:0 (0:0)

«Шахтар» 2:0 «Макіїввугілля»
(Свердловськ) (0:0) (Макіївка)

Чемпіонат України: друга ліга

26 тур, ст-н імені М.І. Горюшкіна, 1000 глядачів, +3℃

Склади команд

1. Тукач 12. Мельниченко
13. Пащенко 3. Масюткін
6. 68'Погорельцев 6. 52'Давідчук
3. Ховбоша 5. Шестаков
4. Яскович 17. 88'Жигулін А.
7. Коновалов 19. Місяйло
23. 79' (18)Колесниченко 9. 83' (4)Мішин
9. 60' (8)Кислий 20. Онищенко
14. 46' (17)Каліновський 8. 83' (7)Морев
5. 84' (10)75'Янченко 10. Ходарченко
11. Шарко 11. 83' (13)Фролов

Запасні

12. Гришин 35. Середа
8. 60' (9)Тарануха 4. 83' (9)Шкрябець
10. 84' (5)Артьоменко 7. 83' (8)Богданов
15. Ткачов 13. 83' (11)Жарий
16. Поляниця
17. 46' (14)Мазур
18. 79' (23)Фатій

Головні тренери

Геннадій Сушко Спартак Жигулін

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Ярослав Пєсоцький (Суми)
Асистент арбітра: Павло Новосад (Рівне)
Асистент арбітра: Андрій Шевчук (Рівне)
4-ий арбітр: Олександр Мажай (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Юрій Буренко (Київ)

У суботу, 5 квітня, великий футбол повернувся до Свердловська. Стартувала футбольна весна для свердловського "Шахтаря" матчем проти принципового суперника – ФК "Макіїввугілля". Команда з Макіївки знаходилася в нижній частині турнірної таблиці – на 16-му місці, "Шахтар" – на 4-му. Прикрою поразкою в Тернополі свердловці дозволили переслідувачам впритул підібратися до четвертого рядка, тому "помаранчево-чорним" необхідно було лише перемагати.

З перших хвилин свердловці помчали уперед. У самому дебюті поєдинку непогану передачу верхом зробив Янченко, на жаль, ні Шарко, ні Каліновський до м'яча не дісталися. Варто додати, що цього дня у Свердловську було ясно, але віяв дуже сильний вітер. У першому таймі гості грали проти вітру і м'яч постійно зависав на півдорозі до адресата. У той же час господарі відчували труднощі з виконанням штрафних та навісних передач – м'яч навіть від легкого торкання відлітав далеко вперед. На 11-й хвилині з флангу навішував Яскович, але м'яч зрадницьки перелетів не прикритого Шарка і дістався голкіперу гостей. За кілька хвилин макіївці обрізалися в центрі поля, Кислий одразу ж відправив Шарка на побачення з голкіпером. Антон легко переграв опонента і відправив м'яч у сітку, але секундою раніше лайнсмен зафіксував офсайд у нашого нападника. Цей епізод струхонув гостей, і в наступній атаці вже небезпечно було біля воріт Тукача. Надійно зіграв дебютант "Шахтаря" Роллан Погорельцев, лише на долі секунди випередивши нападаючого "Макіїввугілля".

Після цього гра трохи заспокоїлася та змістилася у центр поля. Створити зі своїх комбінаційних дій цілісну картину командам не вдавалося через часті порушення. Так тривало до 26-ї хвилини. Після подачі з кутового Антон Шарко потряс поперечину воріт суперника ударом з лівої ноги. Цей момент сміливо можна назвати найнебезпечнішим за весь перший тайм. Свердловці продовжували тиснути на ворота Мельниченка. Ближче до кінця тайму голкіпер гостей не без проблем впорався із дальнім ударом, відбивши м'яч на кутовий. Після подачі у виконанні Каліновського на вістрі атаки знову опинився Шарко, але за гостей знову зіграв каркас воріт. До перерви 11-й номер свердловців упустив ще один момент, пробивши вище воріт із вигідної позиції. Перший тайм пройшов зі значною перевагою "Шахтаря".

Друга половина зустрічі розпочалася із двох небезпечних виходів на ворота гостей Антона Шарка. У першому випадку нашого форварда ціною жовтої картки зупинив Давідчук, у другому – помічник арбітра зафіксував положення поза грою. Свердловці вперто йшли вперед, але підібрати ключі до оборони противника ніяк не виходило. І все ж таки на 68-й хвилині захисники гостей дали слабину: забутий на дальній штанзі Погорельцев першим торканням увігнав м'яч під поперечину після подачі Павла Таранухи. Таким чином, Роллан відзначився забитим м'ячем у своєму дебютному матчі за "Шахтар".

Свердловці розуміли, що 1:0 – це дуже слизький рахунок, тому продовжували атакувати. Минуло зовсім небагато часу, як "гірники" були винагороджені за свої старання. На 75-й хвилині Валерій Мазур прострілив з флангу у штрафний майданчик суперника. М'яч пролетів повз Шарка і дістався Янченку. Перший удар "п'ятірки" "Шахтаря" заблокували захисники, але Олександр відразу виправився, і з другої спроби відправив "круглого" в дальній кут без шансів для голкіпера гостей – 2:0. Через чотири хвилини рахунок міг стати розгромним, але Валерій Мазур не реалізував свій вихід віч-на-віч з голкіпером. Гості не змогли відповісти нічим виразним у відповідь і до кінця поєдинку результат так і не змінився.

Свердловці здобули важливу перемогу. Завдяки результату в Комсомольську, де місцевий "Гірник-Спорт" зіграв унічию з ФК "Тернопіль" (2:2), "Шахтар" впритул наблизився до третього та другого місць. Наступний матч "гірники" проведуть на виїзді у Дніпродзержинську проти "Сталі", яка лідирує в чемпіонаті.

1 - 20 з 63