ЧУ, 24 тур: "Шахтар" Св - "Оболонь-Бровар" - 0:0 (0:0)

«Шахтар» 0:0 «Оболонь-Бровар»
(Свердловськ) (0:0) (Київ)

Чемпіонат України: друга ліга

24 тур, ст-н імені М.І. Горюшкіна, 700 глядачів, +1℃

Склади команд

1. Тукач 94. Дяченко
4. Яскович 5. Лещенко
16. 44'Поляниця 6. Корнєв
10. Головко 15. Черемісін
13. 93'Пащенко 20. Майданевич
5. 43'Янченко 7. Проневич
8. 84'35'Тарануха 19. 89'Фаворов
18. 63' (19)Фатій 17. 90' (14)44'Гордійчук
17. Лукашов 10. 82'Іващенко
7. Коновалов 13. 86' (9)Пронак
11. Шарко 22. 38'Корольчук

Запасні

12. Гришин 1. Федорівський
9. Салатін 4. Березанський
14. Шеремет 8. Заваров
15. Ткачов 9. 86' (13)Купрій
19. 63' (18)78'Коробкін 11. Таран
20. Хаблов 14. 90' (17)Литовчак
21. Борш 16. Бартошук

Головні тренери

Геннадій Сушко Сергій Солдатов

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Дмитро Кононов (Донецьк)
Асистент арбітра: Віталій Сукравцев (Бердянськ)
Асистент арбітра: Антон Ісаєв (Запоріжжя)
4-ий арбітр: Геннадій Літвінов (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Сергій Задіран (Дніпропетровськ)

Ось і закінчився черговий футбольний рік. Друга ліга прощається із уболівальниками до весни. Свердловський "Шахтар" завершував осінню частину чемпіонату домашнім поєдинком проти київської "Оболоні-Бровар". Суперник свердловців знаходиться в середині турнірної таблиці, під час сезону завоював собі репутацію "грози авторитетів", відібравши свого часу очки у "Гірника", "Сталі" та "Тернополя". Тому звітний матч був з розряду непростих. У першому колі наша команда грала в гостях у киян, і тоді підсумком стала результативна нічия – 2:2.

Поєдинок розпочався неспішно, суперники явно не хотіли лізти на рожон, щоб не допустити осічки в обороні, і поступово проводили розвідку. Декілька разів гості перевірили Тукача на пильність дальніми ударами, але проблем нашому голкіперу це не завдало, тому назвати їх небезпечними не доводиться. "Гірники" у свою чергу відзначилися ударом Дмитра Головка зі штрафного – м'яч став легкою здобиччю Дяченка. А через дві хвилини той же Головко непогано навішував у штрафний майданчик суперника – знову безрезультатно. На 32-й хвилині виник, мабуть, найнебезпечніший момент першого тайму, і виник він біля воріт "Шахтаря". "Пивовари" розіграли кутовий, і Павло Гордійчук спробував закинути м'яч у дальню дев'ятку – "круглий" пролетів за лічені сантиметри над поперечиною. Загалом перша половина гри пройшла майже без моментів у дуже напруженій боротьбі, про що свідчать п'ять жовтих карток, показаних головним арбітром.

Перша десятихвилинка другого тайму пройшла в шаленому темпі, що називається без центру поля. Першими штурмувати захисні редути суперника вирушили гості. Це Гордійчук ударом з-за меж штрафного потурбував Тукача, але не більше. "Гірники" відразу відповіли своїм небезпечним моментом. Шарко у штрафному майданчику киян отримав передачу від Лукашова. Антон намагався хитрим ударом перекинути голкіпера гостей, і це йому вдалося, але ось потрапити в рамку не вийшло – м'яч впритул розминувся зі штангою. Буквально в наступній атаці удару з гострого кута завдавав Корольчук, але переграти нашого кіпера не зміг. А за мить небезпечно було вже на іншому кінці поля: з льоту пробивав Яскович – на шляху м'яча опинився захисник.

Після цього темп трохи зменшився, але моменти від цього не зникли. На 61-й хвилині після удару Корольчука м'яч зрикошетив від Ясковича та влучив у штангу воріт "Шахтаря", на щастя для нас із зовнішнього боку. Трохи згодом гості знову дальнім ударом перевірили пильність Тукача. У ефектному стрибку Сергій перевів м'яч за лицьову. Далі був відрізок, у якому активно діяли господарі. Спочатку Андрій Поляниця завершував подачу з кутового ударом головою – повз воріт. За кілька хвилин небезпечно прострілював із правого флангу Коробкін, але нікому не вдалося замкнути цю передачу. На 77-й хвилині з того ж правого флангу навісну передачу виконав Лукашов, але Антону Шарку не вистачило кількох сантиметрів, щоб дотягнутися до м'яча та увігнати його в сітку.

Час продовжував "спливати", ніхто не хотів поступатися і напруга зростала. На 83-й хвилині стався дуже неприємний для нашої команди момент. Головний арбітр зафіксував небезпечну гру з боку Павла Таранухи та "засвітив" перед нашим півзахисником "жовте світло" вдруге, тому 8-й номер "Шахтаря" відразу побачив перед собою "червону" картку. За три хвилини після вилучення гості спробували втілити чисельну перевагу в гол. І відправити м'яч у сітку їм вдалося, але рефері поєдинку взяття воріт не зарахував, зафіксувавши положення поза грою. Треба сказати, що свердловчцям пощастило в цьому моменті, бо якби Купрій не торкнувся м'яча, то гол був би зарахований.

Наприкінці зустрічі гості змогли ще раз відправити м'яч у ворота Сергія Тукача, але знову з порушенням правил: за мить до удару по воротах Артем Фаворов штовхнув у спину Ігоря Пащенка, арбітр негайно зафіксував порушення. Цей епізод став останнім у поєдинку. Підсумковий результат – "суха" нічия.

На зимові канікули наші хлопці йдуть з гарним настроєм. Після 24-х турів свердловський "Шахтар" посідає третій рядок турнірної таблиці з 42-ма заліковими балами, відстаючи від лідера дніпродзержинської "Сталі" лише на три очки.

1 - 20 з 60