ЧУ, 20 тур: "Шахтар" Св - "Мир" - 2:0 (2:0)

«Шахтар» 2:0 «Мир»
(Свердловськ) (2:0) (Горностаївка)

Чемпіонат України: друга ліга

20 тур, ст-н імені М.І. Горюшкіна, 500 глядачів, +15℃

Склади команд

1. Тукач 41. Бобров
16. 74' (15)Поляниця 7. 46'Хомутов
4. 34' (14)26'Яскович 3. Осьмачко
10. Головко 17. 35' (14)Чмеленко
13. Пащенко 13. Яблонський
5. 89' (9)29'Янченко 10. Шипа
8. Тарануха 11. Зайцев
18. 81' (20)16'Фатій 8. Довбиш
17. Лукашов 15. Савченко
7. 6'Коновалов 9. Білоусов
11. 63' (21)45'Шарко 19. Драголюк

Запасні

12. Гришин 2. Кожемякін А.
9. 89' (5)Салатін 4. Кожемякін І.
14. 34' (4)86'Шеремет 6. Лаптєв
15. 74' (16)Ткачов 14. 35' (17)Головко А.
19. Коробкін 20. Волков
20. 81' (18)Хаблов
21. 63' (11)Борш

Головні тренери

Геннадій Сушко Олександр Сапєльніков

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Асистент арбітра: Олексій Полянін (Сімферополь)
Асистент арбітра: Вячеслав Малокостов (Севастополь)
4-ий арбітр: Геннадій Літвінов (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Сергій Михайлов (Бердянськ)

Після грандіозного свята у рамках 1/8 фіналу Кубка України проти київського "Динамо", яке відбулося в середу, на стадіон ім. М.І. Горюшкіна повернувся регулярний чемпіонат. У першому матчі другого кола свердловський "Шахтар" приймав "Мир" із Горностаївки. Остання гра між суперниками пройшла у вересні все в тому ж Кубку України, і тоді сильнішими виявилися господарі (3:1). Нинішнє протистояння було дуже важливим для свердловської команди, оскільки "миряни" до цього туру перебували в турнірній таблиці вище за "Шахтар" і випереджали його на одне очко.

Розпочався матч із небезпечного моменту біля воріт Сергія Тукача. Гості виконали стандарт, але м'яч після удару Довбиша пролетів поряд зі штангою. Шість хвилин знадобилося "гірникам", щоб спорудити відповідь, до того ж результативну. Роман Коновалов першим виявився на підборі вибитого захисниками м'яча, і несильним, але влучним ударом вразив ближній кут. Потрібно сказати, що гол трапився не без помилки воротаря. За кілька хвилин Бобров знову невпевнено зіграв у своєму штрафному майданчику, але тут йому на допомогу прийшли захисники, відбивши удар Олексія Лукашова.

Свердловці продовжували атакувати і на 15-й хвилині подвоїли свою перевагу. Павло Тарануха віддав передачу на Шарка, Антон, приймаючи м'яч, послизнувся, але в падінні встиг зробити скидку на вільного Фатія. Роман технічно в один дотик відправив м'яч у правий кут воріт у притул зі штангою. Гості відразу спробували відповісти, але удар Зайцева вийшов неточним.

Наступні 20 хвилин пройшли трохи спокійніше, майже без моментів. На 36-й хвилині Антон Шарко трохи пожвавив гру, пробивши з району 11-ти метрової позначки поряд зі штангою. За п'ять хвилин вже небезпечно було біля воріт "Шахтаря". Прицільно пробивав Драголюк, на шляху м'яча опинився Ігор Пащенко. Ефектну точку у першому таймі міг ставити Олексій Лукашов. Роман Фатій обікрав захисників "Миру", увійшов до штрафного майданчика і віддав поперечний пас на Лукашова. Олексій, здавалося, бив напевно, але для взяття воріт забракло якихось сантиметрів: м'яч "поцілував" штангу із зовнішнього боку і покинув поле за лицьову лінію.

Другий тайм, як і перший, розпочався з моментів біля воріт свердловчан. Небезпечними ударами відзначилися Шипа та Осьмачко: удар першого став легкою здобиччю нашого голкіпера, другий у ворота не влучив. На 60-й хвилині Роман Коновалов увійшов до штрафного майданчика суперника, відпасував на Шарка. Антон трохи забарився і змарнував момент для удару. Гості відразу відповіли щільним ударом зі штрафного Віктора Довбиша – Тукач зреагував. За кілька хвилин небезпечним ударом відзначився Олексій Лукашов, але знову до успіху не вистачило лічених сантиметрів.

У другій половині другого тайму "Шахтар" помітно зменшив темп. Мабуть далася взнаки втома від кубкового матчу з киянами. "Миряни", у свою чергу, спробували посилити атакуючий натиск, і кілька разів були близькі до того, щоб розмочити рахунок. Спочатку непогано пробивав Андрій Головко, пізніше естафету прийняв Олексій Яблонський, удар якого Сергій Тукач лише кінчиками пальців зумів перевести у штангу. І насамкінець наш голкіпер впорався з ударом Павла Чмеленка. Розпечатати ворота "гірників" гостям так і не вдалося.

Фінальний свисток зафіксував важливу перемогу свердловського "Шахтаря", особливо через те, що цього ж дня черкаський "Славутич" поступився в гостях "Крісталу". Це дозволило свердловцям піднятися на 4-те місце в турнірній таблиці.

1 - 20 з 41