ЧУ, 19 тур: "Шахтар" Св - "Реал-Фарма" - 5:2 (4:0)

«Шахтар» 5:2 «Реал-Фарма»
(Свердловськ) (4:0) (Овідіополь)

Чемпіонат України: друга ліга

19 тур, ст-н імені М.І. Горюшкіна, 300 глядачів, +8℃

Склади команд

1. Тукач 1. 44'Кравченко
16. 58' (15)8'Поляниця 5. 46' (55)31'Андрєєв
4. Яскович 22. Бабенцов
10. 46' (14)Головко 27. Базан
13. 32'Пащенко 10. Підлетейчук
5. Янченко 11. 46' (12)Клименко
8. Тарануха 4. 51'Бичков
18. 55' (20)36'Фатій 16. 65'Фаюк
17. 46' (9)Лукашов 15. 78'Шестаков
7. Коновалов 7. 26' (18)Лиховидов М.
11. 46' (21)45'Шарко 9. Продан

Запасні

12. Гришин 2. Пошехонцев
9. 46' (17)Салатін 12. 46' (11)Прокопенко
14. 46' (10)Шеремет 18. 26' (7)46' (17)Белмохтар
15. 58' (16)71'Ткачов 17. 46' (18)Ємельянов
19. Коробкін 55. 46' (5)Іванов
20. 55' (18)Хаблов
21. 46' (11)82'52'Борш

Головні тренери

Геннадій Сушко Ігор Корнієць

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Олексій Деревінский (Київ)
Асистент арбітра: Тарас Чопілко (Київ)
Асистент арбітра: Сергій Наскалов (Мукачево)
4-ий арбітр: Геннадій Літвінов (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Михайло Хапченков (Донецьк)

В останньому турі першого кола чемпіонату України другої ліги свердловський "Шахтар" приймав у себе вдома "Реал Фарму" з Овідіополя. І, треба сказати, цей поєдинок свердловцям вдався, незважаючи на трохи змазану кінцівку.

"Гірники" розпочали матч без розвідки і вже в першій серйозній атаці відкрили рахунок. Після виконання стандарту м'яч дістався Олексію Лукашову, той зробив скидку в район 11-ти метрової позначки на вільного Андрія Поляницю. Захисник свердловців з розвороту в один дотик відправив м'яч у сітку воріт гостей. Через кілька хвилин знову було небезпечно біля воріт Сергія Кравченка. Це Антон Шарко був на вістрі атаки, м'яч у ворота не влучив, та й наш нападник опинився у невеликому офсайді. На 25-й хвилині Лукашов пробив здалеку у нижній лівий кут воріт "фармацевтів". Голкіпер зреагував та перевів м'яч за лицьову лінію.

Спорудити щось у відповідь овідіопольцям вдалося аж на 30-й хвилині матчу. Олександр Бичков завдав удару з лінії штрафного майданчика, але Сергій Тукач правильно зайняв позицію у воротах, і м'яч прилетів йому точно в руки. А за дві хвилини свердловці подвоїли свою перевагу. Олександр Янченко отримав м'яч у центрі штрафної площі суперника, і, зібравши на собі всіх захисників "Реал Фарми", віддав передачу на самотнього Пащенка. Ігор із п'яти метрів холоднокровно розстріляв ворота Кравченка.

Окрилені успіхом "гірники" помчали уперед. Буквально за хвилину Антон Шарко після невдалого виходу голкіпера гостей переправляв м'яч у ворота, але 22-й номер "фармацевтів" Олександр Бабенцов вибив круглого з лінії. Чи перетнув м'яч у повітрі лінію воріт сказати важко, але свердловці відразу зняли це питання з порядку денного, забивши третій гол. Роман Фатій підхопив м'яч, який відскочив від Шарка, і відправив його в лівий кут воріт, не залишивши голкіперу гостей жодних шансів.

Ну а на 45-й хвилині рахунок став розгромним. Антон Шарко вийшов "на побачення" з голкіпером овідіопольців, прокинув м'яч собі на хід, і Сергію Кравченку не залишалося нічого, як фолити. Арбітр розцінив це порушення як фол останньої надії, показав воротареві червону картку та вказав на 11-метрову позначку. Червона картка стала курйозним моментом у матчі: як виявилося, одеська команда приїхала лише з одним голкіпером, і після видалення захищати ворота було відправлено польового гравця – 10-го номера Олега Підлетейчука. Відбити пенальті йому не вдалося, так Антон Шарко під завісу першого тайму оформив 4-й гол "гірників".

У перерві Геннадій Сушко зробив одразу три заміни. На полі з'явилися Шеремет, Салатін і Борш. Два останні спорудили 5-й гол у дебюті другого тайму. Після прострілу Вадима Салатіна у своїй штрафній зоні рукою зіграв Олександр Бичков. Руслан Борш з позначки переграв виконувача обов'язків голкіпера Підлетейчука. Через дві хвилини Руслан міг забивати ще, але якимось чином пробив вище воріт практично з трьох метрів.

Після закінчення 15-ти хвилин другого тайму "гірники", озираючись на табло, вирішили, що справа зроблена і зменшили темп, чим одразу й скористалися гості. Андрій Фаюк зіграв на випередження, замкнувши простріл із правого флангу. Тукач перший удар відбив, але 16-й номер відразу виправився, добивши м'яч у сітку. У відповідь свердловці створили три непогані моменти протягом 8 хвилин. Спочатку Вадим Салатін замикав простріл від Олександра Янченка, але наздоганяючи у підкаті м'яч у ворота не влучив. Через кілька хвилин той самий Салатін небезпечно пробивав головою, знову повз рамку. Ну і на 73-й хвилині Павло Тарануха гарним крученим ударом з лівої намагався запалити на табло 6-ку: м'яч за кілька сантиметрів розминувся з дев'яткою.

На 78-й хвилині "фармацевти" забили свій другий гол. Володимир Ємельянов заробив штрафний на лівому фланзі. Навісну передачу зі стандарту на дальній штанзі влучним ударом головою завершив Михайло Шестаков. Гостям сподобалося забивати у меншості, і вони створили ще кілька непоганих моментів для взяття воріт, але більше голів у матчі вболівальники не побачили.

1 - 20 з 51