ЧУ, 18 тур: "Динамо" Хм. - "Шахтар" Св - 1:3 (0:1)

«Динамо» 1:3 «Шахтар»
(Хмельницький) (0:1) (Свердловськ)

Чемпіонат України: друга ліга

18 тур, ст-н "Поділля", 300 глядачів, +7℃

Склади команд

12. Іванов 1. Тукач
16. Яровий 16. 70'Поляниця
5. Місюра 4. Яскович
15. Плішка 10. Головко
2. Антонов 13. Пащенко
17. 8'Папірович 5. Янченко
7. 82' (8)Сагайдак 8. 84'Тарануха
11. 59' (19)44'Османов 18. 75' (20)Фатій
10. 86'Солонинко 17. 85' (9)Лукашов
4. Сомов 7. Коновалов
9. 68'67'Лакуста 11. 81' (21)32'Шарко

Запасні

91. Левченко 12. Гришин
3. Плосконос 9. 85' (17)Салатін
6. Хомин 14. Шеремет
8. 82' (7)Подлюк 15. Ткачов
14. Кульгук 19. Коробкін
18. Ширай 20. 75' (18)Хаблов
19. 59' (11)Попов 21. 81' (11)Борш

Головні тренери

Вадим Крохан Геннадій Сушко

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Дмитро Кононов (Донецьк)
Асистент арбітра: Андрій Приймачук (Рівне)
Асистент арбітра: Яна Сащина (Ужгород)
4-ий арбітр: Віталій Маляр (Хмельницький)
Інспектор ФФУ: Віталій Дем'яненко (Мукачево)

Зі стартовим свистком арбітра свердловці кинулися уперед. За перші п'ять хвилин зустрічі "Шахтар" провів три гарні атаки, дві з яких завершилися неточними ударами Янченка і Фатія, а третя ударом у створ воріт Лукашова. Під кінець першої 15-хвилинки Шарко щільним ударом низом перевірив на пильність голкіпера хмельничан, останній опинився на висоті. Ще через п'ять хвилин Лукашов ударом під поперечину завершував флангову подачу – Іванов знову врятував "Динамо".

Перша половина тайму пройшла за ініціативою "Шахтаря". Господарі ж перейшовши центр поля, часто втрачали м'яч, але до 27-ї хвилини "Динамо" все ж таки вдалося вирівняти гру і створити перший небезпечний момент біля воріт Тукача. Солонинко з 25-ти метрів потряс хрестовину воріт гостей. Хмельничани продовжували тримати темп, заробили кілька стандартів, але вичавити з них нічого не змогли. "Гірники" також пробували підібрати ключі до воріт Іванова і незабаром їх спроби увінчалися успіхом. На 32-й хвилині Фатій увірвався до штрафного майданчика "динамівців" і був зупинений не за правилами. Антон Шарко з точки розвів голкіпера та м'яч по різних кутів – 1:0. Наприкінці тайму гарним ударом зі штрафного відзначився Сагайдак, але удар гравця "Динамо" вийшов трохи не влучним. Свердловці відповіли "пострілом" Шарка – так само мимо цілі.

Другий тайм суперники розпочали дуже активно, і небезпечні моменти не змусили на себе довго чекати. Наприкінці першої 10-хвилинки Шарко вийшов віч-на-віч з Івановим, пробив повз голкіпера, але влучив у штангу, від якої м'яч знову відскочив до Антона, але цього разу воротар виявився спритнішим і випередив нашого нападника. Господарі теж не відсиджувалися біля своїх воріт і йшли вперед, бажаючи відігратися. На 68-й хвилині на подачу з кута поля відгукнувся Олександр Лакуста, і зігравши на випередження, головою відправив м'яч у сітку воріт свердловців – 1:1.

За хвилину біля воріт "гірників" було знову небезпечно. Сомов отримав м'яч у штрафному майданчику "Шахтаря" пройшов уздовж лицьової лінії, обігравши трьох наших захисників, але завершити атаку йому завадив Тукач, який вчасно вийшов на перехоплення. За кілька хвилин Шарко заробив штрафний практично в центрі поля. Яскович зробив довгу передачу у бік воріт суперника. У штрафному майданчику "динамівців" виникла невелика метушня, в якій найшвидше зорієнтувався Андрій Поляниця. Опинившись в оточенні двох захисників, він першим дістався м'яча і проштовхнув "круглого" у сітку.

Господарі знову були змушені відіграватися, але всі їхні спроби завершувалися неточними ударами. На 84-й хвилині Лукашова було збито на підступах до штрафної площі хмельничан. Після удару Павла Таранухи м'яч влучив у стінку, тим самим дезорієнтувавши голкіпера і залетів у правий кут воріт. Цей гол був останнім у матчі: 1:3 на користь "Шахтаря".

До честі "динамівців", гра яких останнім часом тримається лише на їхньому власному ентузіазмі, вони билися до самого свистка, намагаючись змінити рахунок на табло. Чого не скажеш про місцевих уболівальників, які замість підтримки, дозволяли собі лише образливі глузування в бік своєї команди. А з такою "підтримкою" грати вдвічі важче.