ЧУ, 15 тур: "Шахтар" Св - "Гірник-Спорт" - 0:2 (0:0)

«Шахтар» 0:2 «Гірник-Спорт»
(Свердловськ) (0:0) (Комсомольськ)

Чемпіонат України: друга ліга

15 тур, ст-н імені М.І. Горюшкіна, 300 глядачів, +2℃

Склади команд

1. Тукач 1. Ситников
16. Поляниця 2. Нелін
14. 72'Шеремет 10. Моісеєнко
10. Головко 23. Адаменко
13. 91'Пащенко 11. 56'Петриченко
5. Янченко 17. 40' (15)Горобець
20. 62' (18)Хаблов 5. Прошенко
8. 80'55'Тарануха 14. Клімаков
9. 53' (17)Салатін 8. Корольков
11. Шарко 19. Дячук
19. 72' (21)Коробкін 9. 50'Кірієнко

Запасні

12. Гришин 12. Кліщук
4. Яскович 4. Гречка
15. Ткачов 7. Тавадзе
17. 53' (9)Лукашов 15. 40' (17)73'Ковтун
18. 62' (20)Фатій 16. Ніколайчук
21. 72' (19)Борш 22. Рафальський
24. Кисіль

Головні тренери

Геннадій Сушко Ігор Жабченко

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Андрій Семенов (Дніпропетровськ)
Асистент арбітра: Ігор Жосан (Херсон)
Асистент арбітра: Руслан Єрмоленко (Чернігів)
4-ий арбітр: Олександр Шост (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Сергій Михайлов (Бердянськ)

До гри у Свердловську три дні безперервно лив дощ, але газон стадіону ім. М.І. Горюшкіна з розгулом стихії впорався на відмінно, єдине, що завдавало дискомфорту футболістам – температура, яка зупинилася на позначці +2 градуси.

Перший небезпечний момент виник біля воріт гостей через вісім хвилин після стартового свистка. Подача кутового завершилася непоганим ударом у протихід голкіперу, але м'яч пройшов повз ворота. На 14-й хвилині стався спірний епізод: знову подача кутового, але цього разу пробити свердловцям не дали (захисники "Гірника" завалили Антона Шарка, свисток рефері промовчав). Якщо цей епізод ще можна було назвати спірним, через п'ять хвилин головний арбітр не зафіксував явний пенальті. Ні, порушення він зафіксував, але ось точку для удару чомусь вказав на лінії штрафної зони гостей, хоча порушення захисник полтавців вчинив усередині тієї самої зони і це було чітко видно, при тому, що боковий рефері знаходився на тому ж фланзі і точно навпроти епізоду.

Весь час у першому таймі свердловці повністю володіли ініціативою, але втілити її в голи так і не вдалося. В атаці господарям не вистачало останнього точного пасу і точного акцентованого удару по воротах. Гості ж намагалися досягти успіху за допомогою стандартних положень, але й вони мети не досягли. На перерву команди пішли за рахунку 0:0.

Друга половина матчу розпочалася з голу гостей. Максим Хаблов невдало зіграв у центрі поля, полтавці підхопили м'яч і втекли в контратаку, яка завершилася влучним ударом кращого на даний момент бомбардира ліги Ігоря Кирієнка. Після забитого голу гості стали грати впевненіше і Сергію Тукачу кілька разів доводилося серйозно вступати у гру. Атаки ж свердловчан доходили до штрафного майданчика "Гірника-Спорт" і там розбивалися о захисні редути суперника. А на 73-й хвилині "Шахтар" пропустив другий гол, та ще який! Неможливо було й припустити, що призначений на чужій половині поля стандарт може закінчитися взяттям воріт та ще й прямим ударом. Здається, що Ковтун і сам на те не чекав, роблячи подачу до штрафної площі свердловчан, але м'яч так нікого і не зачепивши, відскочив від газону і залетів у кут воріт Сергія Тукача.

Після другого голу пристрасті на полі загострилися до краю, і за десять хвилин до кінця зустрічі прагнення господарів відігратися вилилося в... ні, не в гол, а в другу жовту картку для Павла Таранухи. Удесятьох свердловці вже нічого не змогли протиставити гостям, херсонського "камбека" не сталося. У футболістів із Комсомольська наприкінці матчу було ще кілька небезпечних моментів, але наш голкіпер із ними впорався.