КУ, 1/16 фіналу: "Шахтар" Св - "Мир" - 3:1 (2:1)

«Шахтар» 3:1 «Мир»
(Свердловськ) (2:1) (Горностаївка)

Кубок України

1/16 фіналу, ст-н імені М.І. Горюшкіна, 320 глядачів, +7℃

Склади команд

12. Гришин 41. Бобров
16. 84' (3)14'Поляниця 7. 82' (18)Хомутов
14. Шеремет 3. Осьмачко
15. 2'Ткачов 17. Чмеленко
13. Пащенко 4. 46' (6)Кожемякін І.
18. Фатій 10. Шипа
20. 84'Хаблов 11. Зайцев
8. 59'Тарануха 13. Яблонський
9. 90' (17)Салатін 15. 77' (5)Савченко
11. 19'Шарко 9. Білоусов
19. 74' (21)Коробкін 19. Драголюк

Запасні

1. Тукач 21. Гашин
3. 84' (16)Половков 2. Кожемякін А.
4. Яскович 5. 77' (15)Колєсніков
5. Янченко 6. 46' (4)Лаптєв
17. 90' (9)Лукашов 18. 82' (7)Мясніков
21. 74' (19)Борш 20. Волков

Головні тренери

Геннадій Сушко Олександр Сапельняк

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Олексій Драчов (Чернігів)
Асистент арбітра: Максим Левченко (Кривий Ріг)
Асистент арбітра: Сергій Ковальських (Сімферополь)
4-ий арбітр: Дмитро Кононов (Донецьк)
Інспектор ФФУ: Юрій Петров (Мелітополь)
Делегат ФФУ: Анатолій Котов (Донецьк)

25 вересня відбулися матчі 1/16 фіналу Кубка України. Свердловський "Шахтар" приймав на своєму полі лідера другої ліги ФК "Мир" із Горностаївки. У першому турі цьогорічного чемпіонату свердловці вже зустрічалися з горностаївцями і тоді поступилися на їхньому полі з рахунком 2:0.

В останніх двох турах "гірники" показали непереконливі результати: спочатку вдома поступилися ФК "Карлівка", а потім у важкому матчі здобули нічию в гостях у аутсайдера ліги. Тож цього дня свердловці просто зобов'язані були реабілітуватися перед своїми вболівальниками. "Мир", у свою чергу, у 12-му турі на своєму полі поділив очки з ФК "Тернопіль", а у 13-му на виїзді здобув перемогу над "Макіїввугіллям", таким чином, повернувши собі перший рядок у таблиці чемпіонату.

Погода під час матчу, скажімо прямо, була не дуже сприятливою для гри у футбол: весь день лив досить сильний дощ, а термометр завмер на позначці +7℃. Але ці катаклізми природи аж ніяк не завадили командам показати захоплюючий, динамічний футбол.

О 15:00 головний арбітр зустрічі Олексій Драчов дав стартовий свисток і свердловці почали з центру поля. У першій же атаці "гірники" заробили кутовий. Відбиваючись, захисники "Миру" вибили м'яч прямо в ноги Микити Ткачова, і 15-й номер свердловців пробив у ближній кут. Голкіпер гостей врятувати не зміг. Так на 2-й хвилині матчу "гірники" вийшли вперед. Десь за десять хвилин відповіли гості. Віталій Зайцев змістився з правого флангу ближче до центру та пробив. Зважаючи на мокру погоду, дальні удари могли стати грізною зброєю, але голкіпер "Шахтаря" Ігор Гришин, який захищав ворота свердловців цього дня, був на місці. Ну а ще за три хвилини у штрафному майданчику "гірників" стався курйоз. "Миряни" подали кутовий, Андрій Поляниця намагаючись вибити м'яч подалі, влучив у власні ворота.

Партнери заспокоїли Андрія і знову помчали вперед. Антон Шарко, пресингуючи захисників "Миру" на їхній половині, відібрав м'яч та пробив. Удар нападника свердловців по центру воріт став легкою здобиччю Дениса Боброва. Відразу ж стався ще один небезпечний момент. Подача кутового закінчилася влучним ударом Владислава Коробкіна, з яким в ефектному стрибку знову впорався голкіпер гостей.

Натиск свердловців продовжувався, і на 19-й хвилині господарі знову вийшли вперед. Під час стрімкої контратаки після скидання від Владислава Коробкіна, Антон Шарко з п'яти метрів розстріляв ворота Дениса Боброва – 2:1. Гра продовжувала рясніти небезпечними моментами. Антон Шарко знову погрожував воротам "мирян" красивим обвідним ударом, але цього разу переможцем виявився голкіпер, у красивому стрибку відбивши м'яч за лицьову лінію. До перерви йшла взаємна жорстка боротьба, яка не виходила за межі дозволеного. Гості не хотіли йти на перерву програючи, але до свистка відзначитись більше нікому так і не вдалося.

Другий тайм почався з небезпечного удару головою Ігоря Пащенка, але захиснику "гірників" трохи не вистачило точності, м'яч пройшов упритул із дальньою штангою. Гості відповіли ударом Олександра Шипи з лінії штрафного майданчика – вище воріт. За мить знову небезпечно було біля воріт "Миру". Це Владислав Коробкін замикав навіс із лівого флангу, знову неточно. Такий футбол із гострими атаками як на одні, так і на інші ворота дуже подобався глядачам, які, незважаючи на погану погоду, прийшли підтримати улюблену команду. І за це на 59-й хвилині Павло Тарануха віддячив їм сповна, збільшивши перевагу "Шахтаря". Після невдалої скидки захисників гостей, Павло першим опинився на підборі, і з району одинадцятиметрової позначки прицільно пробив у лівий від голкіпера кут.

Треба віддати належне футболістам "Миру", які й не думали здаватися, і за кілька хвилин відповіли небезпечним ударом Шипи зі штрафного. Ігор Гришин кулаками вибив м'яч у поле. У свою чергу, і свердловці не збиралися зупинятися на досягнутому. Павло Тарануха обікрав захисників гостей у центрі поля і точно відпасував на Шарка. Антон увірвався у штрафний майданчик суперника, видав серію фінтів і пробив. М'яч, зачепивши ногу гравця "Миру", пройшов за лічені сантиметри від дальньої штанги.

Гра продовжилася у напруженій боротьбі, але, як зазначалося раніше, без серйозних порушень. Необхідність дістати з кишені жовту картку у головного рефері виникла один раз наприкінці матчу. Тим часом "миряни" знову шукали щастя біля воріт Ігоря Гришина. Після подачі кутового Павло Чмеленко пробивав головою, на шляху м'яча опинився Андрій Драголюк, який бразильською п'ятою намагався підправити "круглого" у ворота, але в результаті послав "снаряд" над поперечиною. У час, що залишився, господарі впевнено довели матч до перемоги.

Свердловський "Шахтар", як і рік тому, став володарем путівки до 1/8 фіналу Кубка України. Як і очікувалося, команди видали чудовий матч. Відмінний комбінаційний футбол, велика кількість небезпечних моментів біля обох воріт – все це, безсумнівно, доставило задоволення свердловським любителям найпопулярнішої у світі гри.

1 - 20 з 64