ЧУ, 10 тур: "Шахтар" Св - "Енергія" Мик. - 2:1 (1:1)

«Шахтар» 2:1 «Енергія»
(Свердловськ) (1:1) (Миколаїв)

Чемпіонат України: друга ліга

10 тур, ст-н імені М.І. Горюшкіна, 800 глядачів, +13℃

Склади команд

1. Тукач 1. Васильєв Б.
16. Поляниця 3. Гребинський
14. Шеремет 5. Шиманець К.
4. Яскович 9. 46' (10)Шиманець А.
10. Головко 11. 73' (25)33'Худобяк
8. Тарануха 13. 12'Чорнописький
20. Хаблов 14. 91' (20)44'Гранковський
17. 93'Лукашов 16. Гостєв
5. 89' (9)Янченко 17. 63' (22)Олійник
11. 78' (21)78'6'Шарко 18. Рябченко
19. 76' (18)59'Коробкін 21. 83' (19)Велієв

Запасні

12. Гришин 55. Шилов
3. Половков 7. Маркітан
9. 89' (5)Салатін 10. 46' (9)Рябцев
13. Пащенко 19. 83' (21)Тропін
15. Ткачов 20. 91' (14)Куянов
18. 76' (19)Фатій 22. 63' (17)Васильєв О.
21. 78' (11)Борш 25. 73' (11)Костюк

Головні тренери

Геннадій Сушко Вячеслав Мазараті

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Асистент арбітра: Артем Пошелюзний (Маріуполь)
Асистент арбітра: Віктор Попков (Донецьк)
4-ий арбітр: Дмитро Оганесян (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Олександр Сидоренко (Шостка)

6 вересня на стадіоні ім. М.І. Горюшкіна свердловський "Шахтар" приймав "Енергію" з Миколаєва. Матч розпочався з хвилини мовчання. 4 вересня, на 64 році життя раптово помер Юрій Вікторович Захаров, начальник команди, а в минулому головний тренер футбольного клубу "Гірник" Ровеньки, людина, яка все своє життя присвятила футболу...

"Шахтар" пропускав попередній тур, що дозволило підтягнути функціональний стан футболістів, а як показали подальші події на полі – хлопці явно скучили за футболом. У свою чергу "Енергія" прибула до Свердловська з позитивним настроєм після домашньої перемоги над херсонським "Кристалом", яка дозволила миколаївцям перервати серію з трьох поразок поспіль.

"Гірники" з перших хвилин дали зрозуміти, хто господар на полі. Вже на 6-й хвилині свердловці заробили фол на лівому фланзі, недалеко від кута штрафної площі "Енергії". Олексій Лукашов чудовим навісом знайшов Антона Шарка, який ударом головою відправив м'яч по дузі через усіх захисників та голкіпера "Енергії" у дальній кут воріт – 1:0. Гості, у свою чергу, показали, що просто так не здадуться, і здійснити легку прогулянку господарям не дадуть. Через шість хвилин після голу Шарка "Енергія" заробила кутовий. Пішла подача на дальню штангу, де ударом головою Василь Чорнописький встановив рівновагу в рахунку. Сергій Тукач врятувати не зміг.

Після встановлення статусу-кво гра дещо заспокоїлася і проходила здебільшого в центрі поля. Ближче до середини тайму стався спірний епізод. Шарко увірвався до штрафного майданчика суперника, обіграв захисника і отримав по ногах. Арбітр вирішив, що порушень правил не було. Ще за кілька хвилин 11-й номер господарів знову загрожував воротам миколаївської команди. На цей раз удар головою Антона голкіпер парирував. Наприкінці тайму міг відзначитись Владислав Коробкін. Капітан "гірників" з гострого кута пробив прямо в голкіпера гостей, той зафіксувати м'яч не зміг, відбивши його по центру перед собою, але на добивання ніхто з гравців "Шахтаря" не встиг. Перший тайм пройшов із явною перевагою свердловських футболістів, хоча рахунок на табло показував рівність.

Другий тайм розпочався з гострого моменту біля воріт "Енергії". Павло Тарануха навісив у район одинадцятиметрової позначки, де Коробкін в ефектному стрибку пробив по воротах, але Богдан Васильєв із ударом упорався. Ще за дві хвилини небезпечним ударом завершився кутовий із лівого флангу. На 56-й хвилині той самий Коробкін пробивав метрів з десяти, але вище воріт. Гра проходила з явною територіальною та ігровою перевагою свердловців. І на 59-й хвилині ця перевага втілилася в гол. Владислав Коробкін домігся свого і таки забив. Лукашов віддав на лівий фланг на Головка, Дмитро одразу ж прострілив у штрафний майданчик суперника. Коробкін на ближній штанзі впіймав м'яч і другим торканням перекинув його через голкіпера "Енергії" – 2:1.

Повівши в рахунку, свердловці не зменшили обертів. За гольовою атакою послідували ще дві, які завершилися дальніми ударами, але голкіпер "Енергії" був напоготові. "Енергетики" спробували взяти м'яч під свій контроль, і у них це частково вийшло, але жодного небезпечного моменту біля воріт Тукача їм створити не вдалося. А ось господарі, навпаки, могли забивати ще. Лукашов, отримавши м'яч, пройшов лівим флангом, змістився в центр і пробив. Богдан Васильєв лише кінчиками пальців дістав м'яч із лівого від себе кута і переправив його на кутовий. Наприкінці матчу "Шахтар" просто зобов'язаний був забивати третій гол, але вихід чотири на два закінчився нехитрим ударом по центру і голкіпер гостей знову перешкодив м'ячу опинитися в сітці.

У результаті поєдинок завершився перемогою Свердловська, принісши "гірникам" чергові три очки. Це дозволило команді Геннадія Сушка піднятися на друге місце, маючи в активі 20 очок.

1 - 20 з 56