ЧУ, 8 тур: "Шахтар" Св - "Сталь" - 4:2 (2:1)

«Шахтар» 4:2 «Сталь»
(Свердловськ) (2:1) (Дніпродзержинськ)

Чемпіонат України: друга ліга

8 тур, ст-н імені М.І. Горюшкіна, 800 глядачів, +25℃

Склади команд

1. Тукач 1. 93'Вітів
16. Поляниця 2. Пінчук
14. Шеремет 3. Адамюк
4. 33'Яскович 5. 68' (10)Прачук
13. Пащенко 14. 82' (4)22'Плієв
8. Тарануха 16. Коваленко
20. 83' (15)Хаблов 6. 93'Каленчук
17. 66'Лукашов 7. 61' (11)Шутов
5. 79' (9)12'Янченко 17. Котляр
11. 54' (21)Шарко 20. 18' (23)Акопян
19. 58' (18)Коробкін 9. 27'Куліш

Запасні

12. Гришин 30. Рипновський
2. Савкін 4. 82' (14)Балаян
9. 79' (5)93'Салатін 10. 68' (5)Алієв
10. Половков 11. 61' (7)Таран
15. 83' (20)Ткачов 13. Омельченко
18. 58' (19)74'Фатій 22. Присвітлий
21. 54' (11)78'Борш 23. 18' (20)74'Дністрян

Головні тренери

Геннадій Сушко Володимир Мазяр

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Павло Дубровец (Житомир)
Асистент арбітра: Віталій Сукравцев (Бердянськ)
Асистент арбітра: Сергій Горбас (Ясинувата)
4-ий арбітр: Олександр Шост (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Юрій Левчук (Полтава)

П'ять місяців свердловці були позбавлені великого футболу. П'ять місяців футболісти свердловського "Шахтаря" не ступали ногою на рідну арену. Звітна гра 27 серпня "гірників" із дніпродзержинською "Сталлю" увійде в історію клубу як перша офіційна гра на стадіоні імені М.І. Горюшкіна після масштабної реконструкції.

Незважаючи на робочий день, підтримати своїх улюбленців прийшло близько 2000 глядачів. На уболівальників чекав невеликий сюрприз – клуб презентував гімн свердловського "Шахтаря".

Як і очікувалося, матч видався напруженим. Гра почалася повільно. Суперники вивчали один одного, намагаючись знайти слабкі місця, тож по-справжньому небезпечних моментів біля воріт команд не було. Запам'ятався, хіба що, удар у господарів, коли після подачі зі штрафного Сергій Шеремет пробивав головою, але у ворота не потрапив.

Як, виявилося, довго розгойдуватися команди не збиралися і вже на 12-й хвилині відбувся перший гол у матчі. Гравці "Шахтаря" провели ефектну позиційну атаку, яку завершив Олександр Янченко, замкнувши простріл на дальній штанзі. Спорудити щось у відповідь у гостей вийшло через сім хвилин, коли дальній удар парирував Сергій Тукач, а на м'яч першим встиг захисник господарів, вибивши круглого за лицьову лінію. На 27-й хвилині гостям все ж таки вдалося зрівняти рахунок: у штрафну свердловців пройшов верховий пас, намагаючись перехопити м'яч, Тукач вийшов з воріт, але завадити атаці гостей не зміг. Пішла передача на лінію воротарської зони, звідки 9-й номер "Сталі" Станіслав Куліш головою відправив м'яч у порожні ворота – 1:1.

Проте тішилися гості не довго. На 33-й хвилині чудовий гол забив Яскович. Отримавши пас практично в центрі поля, Олександр простягнув м'яч правим флангом до кута штрафної площі суперника, хитнув захисника і пробив з лівої ноги. М'яч божевільною дугою перелетів через голкіпера і опустився в дальній верхній кут воріт. Після пропущеного голу гості знову побігли відіграватися. І під кінець тайму їм це мало не вдалося. Закидання у штрафний майданчик "Шахтаря" закінчилося ударом Куліша з льоту, але на виручку господарям прийшла штанга, від якої м'яч відскочив до рук Тукача. На перерву команди пішли за рахунку 2:1 на користь "Шахтаря".

З початком другого тайму агресивність "сталеварів" досягла свого апогею. Гості більше володіли м'ячем, за першої нагоди завдавали ударів по воротах, але трансформувати кількість у якість ніяк не могли. М'яч або вперто летів повз рамку, або виносився обороною господарів подалі від своїх володінь. Свердловці оборонялися, терпіли та чекали свого моменту. І на 66-й хвилині дочекалися – "Шахтар" провів разючу контратаку. Олексій Лукашов отримав м'яч на лівому фланзі, на високій швидкості увірвався до штрафного майданчика, обіграв голкіпера й вразив порожні ворота.

За три хвилини гості могли відіграти один гол. Віталій Дністрян пройшов правим флангом, увійшов у штрафний майданчик і пробив, цілячись у дальній кут, але удар вийшов неточним. Через кілька хвилин свердловці провели дзеркальну атаку, але, як і Дністрян, Руслан Борш пробив повз ворота. На 74-й хвилині "сталевари" все ж таки скоротили відставання в рахунку. Антон Котляр подав у штрафний майданчик господарів з правого флангу, і Дністрян, випередивши Тукача, який виходив на перехоплення, головою відправив м'яч у сітку – 3:2.

Після забитого голу дніпродзержинці завелися і, як кажуть, окупували штрафний майданчик "гірників". Але, кинув уперед великі сил, гості знову нарвались на контратаку. На 78-й хвилині Руслан Борш, який в останніх матчах став джокером для Геннадія Сушка, забив свій четвертий м'яч у поточному сезоні. Янченко з правого флангу навісив на Лукашова, той головою скинув м'яч на 21-й номер "Шахтаря". Руслан чудово розібрався в ситуації, обіграв захисника та пробив у лівий від голкіпера кут – 4:2. Потрібно віддати належне дніпродзержинцям. Команда до останньої хвилини намагалася змінити цифри на табло, але їм це так і не вдалося.

Після перемоги команда Геннадія Сушка залишилася на 3-му місці, відстаючи на одне очко від "Славутича" та на два від "Миру". Перша гра на оновленій домашній арені "Шахтаря" видалася цікавою та багатою на голи. Сподіватимемося, що "гірники" продовжать у тому ж дусі і радуватимуть свердловських уболівальників лише перемогами.

1 - 20 з 86