ЧУ, 7 тур: "Макіїввугілля" - "Шахтар" Св - 1:3 (1:1)

«Макіїввугілля» 1:3 «Шахтар»
(Макіївка) (1:1) (Свердловськ)

Чемпіонат України: друга ліга

7 тур, ст-н філіалу ФК "Шахтар" (Донецьк), 100 глядачів, +31℃

Склади команд

35. Середа 1. Тукач
3. Масюткін 16. Поляниця
5. Шестаков 14. Шеремет
2. Федотов 4. 78' (13)48'Яскович
16. 30'Бородавка 10. 62'Головко
6. 76'Мішин 8. Тарануха
8. Морев 20. 89' (15)Хаблов
15. 72' (19)Лащенко 17. 54'Лукашов
4. 75' (7)Ходарченко 5. Янченко
9. Фролов 11. 74' (21)Шарко
20. Онищенко 19. 86' (18)40'Коробкін

Запасні

1. Нагорний 12. Гришин
7. 75' (4)Богданов 7. Коновалов
10. Нєнмасов 9. Салатін
17. Жигулін А. 13. 78' (4)Пащенко
19. 72' (15)Шевчук 15. 89' (20)Ткачов
23. Платонов 18. 86' (19)Фатій
21. 74' (11)88'87'Борш

Головні тренери

Спартак Жигулін Геннадій Сушко

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Павло Почепецький (Дніпропетровськ)
Асистент арбітра: Іван Салівончик (Черкаси)
Асистент арбітра: Михайло Білорус (Черкаси)
4-ий арбітр: Олексій Целовальник (Донецьк)
Інспектор ФФУ: Валерій Шевченко (Харків)

Початок звітного матчу було призначено на 16:00, що в поєднанні зі штучним покриттям стадіону в Макіївці та безжальним сонцем створило не дуже сприятливі умови для гри у футбол. Але команди були налаштовані на боротьбу і, як виявилося, спека на дії футболістів аж ніяк не вплинула.

Маючи безпосереднє відношення до вугільної промисловості, і "Шахтар", і "Макіїввугілля" хотіли не просто перемогти, а й зробити собі та своїм уболівальникам гарний подарунок до Дня Шахтаря.

У першій половині першого тайму було багато боротьби в центрі поля. Гості провели кілька атак, але створити щось небезпечне біля воріт Віталія Середи не вдалося. У господарів запам'ятався момент із дальнім ударом. М'яч летів центром і став легкою здобиччю Сергія Тукача. А на 29-й хвилині господарі заробили пенальті. Олег Онищенко вривався до штрафного майданчика "Шахтаря" і був збитий на лінії захисниками гостей. Приземлився форвард вже у штрафному майданчику, рефері вказав на 11-метрову позначку. Вадим Бородавка чітко реалізував одинадцятиметровий.

Гра продовжилася в тому ж ключі. Перед останньою п'ятихвилинкою господарі створили непоганий момент, але пас у штрафний майданчик "Шахтаря" виявився трохи сильнішим, ніж потрібно було, і голкіпер гостей дістався м'яча раніше нападаючого. А на 41-й хвилині вже свердловці заробили пенальті. Антон Шарко отримав м'яч на правому фланзі, увійшов до штрафного майданчика, прокинув м'яч між двома захисниками і був зупинений з порушенням правил. Рефері матчу так само, як і в першому випадку, призначив "точку". Капітан свердловської команди Владислав Коробкін влучним ударом розвів голкіпера та м'яч по різних кутах.

Наприкінці тайму "Шахтар" мав можливість вийти вперед. Гості провели швидку контратаку. Після перехоплення в центрі поля м'яч дістався Шарко, який відмінним розрізним пасом відправив на побачення з голкіпером господарів Олександра Янченка, але нападник свердловців надто далеко відпустив м'яч і переграти воротаря не зміг. На перерву команди пішли за рахунку 1:1.

На другий тайм суперники вийшли також налаштованими на боротьбу. Почастішали дрібні порушення в центрі поля. На 54-й хвилині свердловці провели швидку та результативну атаку: перехоплення м'яча в центрі поля, переведення на правий фланг, подача до штрафного майданчика і, залишений без нагляду, Олексій Лукашов холоднокровно ударом головою забиває гол у порожній кут воріт.

Після другого пропущеного м'яча господарі підняли темп і захопили ініціативу. Вже за три хвилини макіївці провели атаку, яка завершилася прицільним ударом з-за меж штрафного майданчика. Свою майстерність показав Тукач, витягнувши м'яч із-під поперечини. Далі пішов навіс із кута поля, удар головою і знову врятував голкіпер. Ще за кілька хвилин господарі заробили стандарт практично на лінії штрафного майданчика, але після удару м'яч пройшов набагато вище воріт. Господарі великими силами йшли вперед, але багато фолили в атаці.

Більшу частину часу гра проходила на половині поля "Шахтаря". Свердловці захищалися, намагаючись відсунути гру до центру поля. Наприкінці матчу, в одній із рідкісних вилазок на половину поля суперника гості заробили кутовий. Подача і Руслан Борш, який другий матч поспіль виходить на заміну, головою направляє м'яч у дальній кут. Здавалося, що голкіпер господарів Віталій Середа впорається з несильним ударом, але, незважаючи на його старання, м'яч все ж таки влетів у сітку. 3:1 і питання про переможця було практично знято.

Як і очікувалося, матч виявився дуже непростим для "Шахтаря". Принциповий суперник не збирався віддавати перемогу просто так. Але, незважаючи на всі складнощі, свердловці змогли перемогти. Щонайменше на добу команда Геннадія Сушка піднялася на чисте третє місце. Виграш команда присвятила всім тим, хто пов'язаний зі складною професією шахтар, і напередодні професійного свята гірників ця перемога є гідним подарунком.

1 - 20 з 61