ЧУ, 4 тур: "Шахтар" Св - "Скала" - 1:0 (1:0)

«Шахтар» 1:0 «Скала»
(Свердловськ) (1:0) (Стрий)

Чемпіонат України: друга ліга

4 тур, ст-н "Авангард", м.Ровеньки, 300 глядачів, +20℃

Склади команд

1. Тукач 1. Рильський
16. Поляниця 2. Козак
14. Шеремет 5. 33'Махлоєв
4. Яскович 25. 46' (10)Нагорний
10. 79'Головко 22. Антонів
7. Коновалов 4. Дмитренко
20. 89' (8)Хаблов 35. 71' (19)Кміть
11. 74' (21)71'43'Шарко 23. 46' (99)39'Катана
5. Янченко 9. 46'Лазаренко
17. Лукашов 8. 46' (18)Пачкорія
19. 77' (18)Коробкін 29. 86' (55)Кайдрович

Запасні

12. Гришин 92. Данкович
8. 89' (20)Тарануха 10. 46' (25)Арвеладзе
9. Салатін 15. Стасюк
13. Пащенко 18. 46' (8)70'Скакун
15. Ткачов 19. 71' (35)Мацько
18. 77' (19)Фатій 55. 86' (29)Гандзюк
21. 74' (11)Борш 99. 46' (23)Пришнівський

Головні тренери

Геннадій Сушко Володимир Книш

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Євген Яковлев (Київ)
Асистент арбітра: Сергій Наскалов (Мукачево)
Асистент арбітра: Артем Пошелюзний (Маріуполь)
4-ий арбітр: Віталій Український (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Юрій Ісаєв (Маріуполь)

Всю суботу по небу переміщувалися "свинцеві" хмари, а прогнози погоди рясніли обіцянками затяжного грозового дощу. І дощ пішов. Та ще який! Справжній тропічний тайфун промайнув над Свердловськом. На щастя, у сусідніх Ровеньках (відстань між містами 20 км) дощ так і не пішов, а хмари лише надійно прикрили сонце, що створило дуже комфортні умови для гри у футбол.

"Шахтар" від початку гри стрімко пішов уперед, і вже на 7-й хвилині створив перший небезпечний момент. Олексій Лукашов ударом з лінії штрафного перевірив пильність Дениса Рильського. Свердловці тримали м'яч під своїм контролем. "Скала" при цьому щільно оборонялася, добре пересувалась і намагалася вирватися з-під високого пресингу господарів. Однак усі спроби вилазок гостей з'їдалися півзахисниками "гірників" у середині поля. Своєю чергою і господарям ніяк не вдавалося пробитися до воріт Рильського. І хоч до ударів справа не доходила, гра, завдяки пристойним швидкостям і напруженню, подобалася глядачам.

З середини першого тайму перевага "Шахтаря" стала практично тотальною. Серією кутових гості були притиснуті до свого штрафного майданчика. Справжню облогу влаштували свердловці супернику. Кістьми кидалися під різноманітні постріли гравці "Скали", які постали живою стіною перед воротарською Рильського. У поєдинку траплялося чимало зіткнень, але "відпочивати" на газоні ніхто не бажав, усі були захоплені азартною боротьбою. На 28-й хвилині Антону Шарко кроку не вистачило, щоб дотягнутися до м'яча, навішеного до штрафного майданчика гостей зі стандарту. Через кілька хвилин Лукашов потужним дальнім ударом потряс поперечину воріт Рильського.

На 32-й хвилині гості заробили небезпечний штрафний приблизно за двадцять метрів від воріт. Після сильного удару м'яч потрапив у "стінку", після добивання – відлетів за межі поля. На 39-й хвилині Лукашов флангом вривається у штрафний майданчик. Здавалося, прицільно б'є, але м'яч потрапляє у штангу. Свердловці подають кутовий, Андрій Поляниця головою переправляє м'яч у рамку. На щастя для гостей на заваді круглого виявляється капітан "гірників" Владислав Коробкін. У наступній атаці гравцям "Шахтаря" таки вдалося розпечатати ворота Рильського. Після стрімкого проходу центром Шарко першим торканням залишив не при справах захисника гостей, другим – увігнав м'яч у сітку воріт.

Другий тайм також розпочався зі штурму воріт "Скали". Господарі діяли агресивніше, наполегливіше, частіше володіли м'ячем. Гості відбивалися найчастіше судомно, проте успішно. На 47-й хвилині Рильський у черговий раз парирує постріл Лукашова. Двічі поспіль свердловці подають кутовий, гості вміло відбиваються. На 55-й хвилині Коробкін виконав закидання на дальню штангу, де захисники "Скали" забули про Лукашова. Олексій з кількох метрів пробиває поряд із стійкою. Через дві хвилини Роман Коновалов тягне м'яч із центру поля до лінії штрафного майданчика і б'є – неточно. Тут же Коробкін стріляє здалеку у притул зі штангою.

У середині тайму гра пішла на зустрічних курсах. Суперники без страху вступали у жорсткі єдиноборства. Свердловці кидали великі сили вперед, щосили намагаючись збільшити рахунок. "Скала", у свою чергу, перейшла на яскраво виражену гру "другим номером". Гості шукали своє щастя в контратаках. Ближче до кінця матчу "гірники" проґавили гарний шанс на збільшення рахунку. На 81-й хвилині, скориставшись помилкою захисту гостей, Олексій Лукашов вискочив на рандеву з воротарем, проте реалізувати вихід віч-на-віч півзахисник свердловців не зміг.

Час уже працював на господарів, спливали останні хвилини матчу. Хоч як не намагалися футболісти, але рахунок першого тайму так і не змінився. У підсумку тотальна перевага свердловського "Шахтаря" за грою та мінімальна за рахунком – 1:0.

1 - 20 з 43