ЧУ, 2 тур: "Шахтар" Св - "Славутич" - 2:0 (0:0)

«Шахтар» 2:0 «Славутич»
(Свердловськ) (0:0) (Черкаси)

Чемпіонат України: друга ліга

2 тур, ст-н "Авангард", м.Ровеньки, 300 глядачів, +32℃

Склади команд

1. Тукач 33. Швець
16. Поляниця 16. Крещик
14. Шеремет 20. 84' (4)Лівіцький
4. Яскович 21. Музика
10. 21'Головко 22. Обревко
7. Коновалов 3. 78' (8)Захаревич
20. 73'Хаблов 6. 70' (17)60'Мироненко
11. 82' (21)68'Шарко 25. 33'Шимко
5. 89' (8)61'Янченко 14. 63' (15)Шишкін
17. 92' (9)57'Лукашов 10. 53' (7)Ушаков
19. 75' (18)Коробкін 11. Дацюк

Запасні

12. Гришин 12. Чоларія
2. Савкін 4. 84' (20)Худченко
8. 89' (5)Тарануха 7. 53' (10)58'Полтавець
9. 92' (17)Салатін 8. 78' (3)Лобов
15. Ткачов 9. Шуляк
18. 75' (19)Фатій 15. 63' (14)Чеботарьов
21. 82' (11)Борш 17. 70' (6)Озюм

Головні тренери

Геннадій Сушко Ігор Петров

Бригада арбітрів

Головний арбітр: Артем Ноздрачов (Харків)
Асистент арбітра: Сергій Горбас (Донецьк)
Асистент арбітра: Віктор Попков (Донецьк)
4-ий арбітр: Олександр Шост (Луганськ)
Інспектор ФФУ: Микола Даниленко (Бердянськ)

Поєдинком із черкаським "Славутичем" стартував новий футбольний сезон у Ровеньках. Нагадаємо, через реконструкцію домашньої арени свердловський "Шахтар" поки що базується за межами свого населеного пункту.

Перед матчем відбулася урочиста церемонія відкриття 23 Чемпіонату України з футболу серед команд другої ліги. Суперники вишикувалися на полі. Капітани команд Владислав Коробкін ("Шахтар") та Іван Шишкін ("Славутич") під звуки Гімну України підняли на флагштоки Державний Прапор України, прапор Федерації футболу України, прапор Професіональної футбольної ліги. Юні футболісти вручили командам та суддям традиційні хлібні короваї із сіллю і футбольний поєдинок розпочався.

Стартові склади команд були ідентичні минулому туру, єдине коригування зробив Геннадій Сушко – у "гірників" замість Вадима Салатіна на поле вийшов Олексій Лукашов. Початок матчу залишився за гостями. "Славутич" практично весь час проводив на половині поля суперника, десь на околицях господарського штрафного майданчика, тоді як свердловчани відповідали рідкісними вилазками.

Поступово гра вирівнялася і проходила в центрі поля без гострих моментів – оборонні лінії команд помилок не припускалися, а наступальна активність суперників "захлиналася" десь на підступах до володінь Сергія Тукача та Ярослава Швеця. Остання п'ятихвилинка залишилася за "гірниками". На 43-й хвилині після флангового прострілу Владислава Коробкіна захиснику "Славутича" Олександру Обревку на дальній штанзі вдалося перевести м'яч на кутовий, на секунду випередивши набігаючого Олексія Лукашова. Подача з корнера – і капітан гостей Іван Шишкін, страхуючи свого голкіпера, вибиває м'яч з лінії воріт.

Друга половина гри почалася в тому ж ключі, що і перша. Спершу своїм шансом вразити ворота господарів під час розіграшу стандарту не скористався Олександр Музика. Потім Олександр Крещик ударом з дальньої дистанції та Роман Дацюк з кута штрафного майданчика спробували застати зненацька голкіпера "Шахтаря" Сергія Тукача. Відбившись від наскоків суперника, свердловчани організували ефектну контратаку. На 57-й хвилині Обревко на лінії штрафного майданчика завалив нападника "Шахтаря" Антона Шарка. Владислав Коробкін зі штрафного обвів стінку – на удар зреагував Ярослав Швець, проте на добиванні першим був Олексій Лукашов.

Не встигли вболівальники господарів, як слід відсвяткувати взяття воріт суперника, як Роман Дацюк " ледь не зіпсував їм настрій. Гравець небезпечно стукнув по воротах свердловчан – на щастя "гірників" та їхніх фанів Сергій Тукач зумів зреагувати, і від рук голкіпера м'яч рикошетом, "поцілувавши" поперечину воріт, залишив межі поля.

Гості відкрилися в обороні, чим відразу скористатися свердловці. На 67-й хвилині Лукашов втік правим флангом від своїх візаві, увійшов до штрафного майданчика, але в останній момент захисник у підкаті вибив м'яч. За хвилину дав тріщину вже лівий фланг оборони "Славутича". Максим Хаблов промчавши по брівці, увірвався до штрафного майданчика і прострілив на Антона Шарка, який у боротьбі із захисником переправив м'яч у сітку воріт.

"Славутич" не здався, зробив кілька спроб змінити рахунок, які зрештою так і не увінчалися успіхом. У той же час, господарі цілком могли довести рахунок до розгромного. На 80-й хвилині триходівку Фатій – Шарко – Янченко не без труднощів локалізували захисники черкасців. Через п'ять хвилин Руслан Борш вийшов один на один на побачення з голкіпером "Славутича", але свій момент змарнував, пробивши впритул зі штангою.

1 - 20 з 55